Deze week ben ik niet echt verder gegaan met dagelijks consequent oefenen. Maar toch gaat het typen steeds beter.

Natuurlijk omdat ik dagelijks genoeg dingetjes te typen heb. Een scherpe reactie op facebook, een mailtje aan een klant en wat rondgeneuzel in wat fora. En dan soms ook nog eens wat werk als coding e.d. Dus wat meters blijf ik wel maken. Dat houdt je ook een beetje op pijl. Maar oefenen mag ik wel weer wat fanatieker oppakken. Ik merk dat momenteel de motivatie wat weggeebt is. Dat heeft er niet alleen mee te maken dat ik niet verwacht dat ik ontzettend veel sneller zal worden, maar ook omdat ik even wat minder zin heb in dingen. Dat zijn van die periodes en die gaan hopelijk snel weer voorbij.

Voor de eerste keer mijn goal als resultaat behaald: 75 WPM

Maar desondanks heb ik deze week mijn goal voor de eerste keer gehaald. Mijn uiteindelijke doel is om een score te halen van 75 woorden per minuut minimaal. Dat betekent dat ik dan ongeveer zit op een high score van ongeveer 84 a 85 woorden per minuut. Als ik dat terug reken dan kan dat zomaar wel bijna een half jaar duren. De eerste keer dat ik 65 WPM scoorde is ook alweer 5 maanden geleden.

Het is wel grappig om te zien hoe snel je gaat naar de 60 woorden per minuut. Daar deed ik ongeveer 15 weken over. Maar van die 60 naar de 75 van vandaag, maar 15 woorden per minuut erbij, kostte nog eens 25 weken doorbuffelen. Ik denk dan ook dat als ik de 100 WPM wil gaan halen een keer. Ik nog wel dik een jaar kan doorknallen. Ik zal in ieder geval proberen om zo vaak als mogelijk, na dit eerste jaar, een beetje mijn oefeningen en snelheidstesten bij te houden. Het is toch wel leuk om een vaardigheid te bezitten en daar goed in te zijn. En wat betreft het typen, dat is ook nog eens super handig, omdat je het dagelijks doet. En ik ben er nog lang niet want speciale tekens, de letters e.d. die vind ik nog niet snel genoeg en maak ik nog teveel fouten mee. Het zou fijn zijn als ik het toetsenbord echt helemaal blind kan bedienen als een verlenging van mijn vingers. Zo goed dat ik geen fouten meer maak. En ook snel hele korte tekstjes en code kan typen zonder dat het me enige moeite kost. Wat men wel noemt de 2e natuur.

Nu ik zo dit stukje tekst weg typ en probeer te herinneren aan hoe ik bijna 10 maanden geleden begon dan valt het me wel op hoe makkelijk en snel het me nu afgaat. Ik had nooit verwacht eigenlijk dat ik zoveel sneller zou kunnen typen met 10 vingers. Maar het is echt zo. Dat was natuurlijk ook de opzet in het begin maar begin me nu te realiseren hoe fijn dat eigenlijk is. Ik kan de woorden en zinnen die ik bedenk direct, en snel, over brengen naar mijn scherm. Zonder te kijken naar mijn vingers en de toetsen. Dus ik kan er nu andere dingen naast doen. Echt, ik mag mezelf een dikke pluim geven. Ik heb dit jaar echt iets geleerd. Ik heb er een nieuwe vaardigheid bij en ik ben er ook best wel goed in geworden. Dat is wat mij betreft dan ook een van de weinige positieve zaken van 2019.

Ik wens jullie dan ook een mooi, succesvol, liefdevol en bovenal gezond 2020.

Ik probeer gewoon elke woensdag weer een stukje te maken bij de video. Of het volgende week gaat lukken weet ik niet want dan is het kerstmis. Kan best zijn dat ik dan teveel wijn op heb als ik weer thuiskom. Dan heeft zo'n video geen zin meer.