logo 10vingers

Tijdens deze opname verbreek ik mijn persoonlijke record. Dat is nog eens een binnenkomer!

Helaas had ik de settings van OBS verkeerd staan en nam ik geen geluid op met de microfoon waardoor de video geen audio heeft. Onzettend balen omdat ik tijdens die 2e run mijn persoonlijke record scherper zette. Daarom ook maar de video gelaten zoals die is en er via Youtube een muziekje onder gezet. Maar ik baal er ongelofelijk van dat hier geen geluid bij zit. En ook dat dit al de 2e week op rij is dat er iets mis gaat met de opname. Volgende week maar eens beter opletten want dit gaan mijn kijkers niet leuk vinden.

Een nieuw persoonlijk record tijdens de wekelijkse opname

Nadat ik lange tijd, zeker een dikke maand, het gevoel had dat ik stil stond zie ik nu weer een paar piekjes. Ik heb wel gemerkt dat het gewone typen me steeds makkelijker, 72 woorden per minuut. Een nieuwe high score met mijn blind typen uitdagingdus sneller, afgaat maar de high scores bleven even uit. Nu ik die ook weer met 1 WPM verbeterd heb gloort er weer hoop. Ik heb deze week ook iets meer geoefend en dat werpt denk ik ook zijn vruchten af. En dat je dagelijks oefent slijpt er dan opeens toch wel in in die grijze massa.  En met die 72 woorden per minuut ben ik wel erg blij. De 75 woorden per minuut komen in zicht. Maar voordat ik die 'standaard' kan halen zal nog wel een tijdje overheen gaan. Alhoewel je jezelf niet teveel moet beperken door zo te denken. Want een self forfilling provacy willen we ook weer niet. Ik ga ervoor.

Ik heb me ook lang afgevraagd wat nu uiteindelijk haalbaar is, maar ook wat een behoorlijk goede score is. Hoe snel typen mensen nu eigenlijk over het algemeen? Hierover is eigenlijk weinig te vinden. Maar wat ik wel veel tegenkom is dat mensen gemiddeld zo'n 40 woorden per minuut typen. Ik zit, als ik normale teksten type, op een snelheid van ongeveer 55 woorden per minuut. Dus dat lijkt een behoorlijke score. En met die speedtests heb ik dus nu een record van 72 WPM en doe ik verder die tests gemiddeld rond de 65 WPM.

Als je die speedtests doet, en dan met name de competities, valt het altijd op dat ik geen schijn van kans heb om te winnen. De 140+en vliegen je om de oren. Ik ben meestal, in een veld van 100, nr 50. De 80+, 90+, 100+ en meer zitten daar allemaal boven. En dat lijken er dus veel. Maar dat is dan toch schijnbaar die elitegroep die veelvuldig aan die competities meedoet. Want als je naar mijn score van 72 WPM hierboven kijkt zie je daar een bannertje bij die zegt 'Top 15%'. En dat gaat over alle deelnemers en dat zijn er miljoenen. Als ik dat in dat licht bekijk doe ik het toch heel erg behoorlijk. En dat kan wel kloppen want deze tekstjes rammel ik er met een heerlijk gemak uit tegenwoordig en op een lekkere snelheid. Echt veel makkelijker en sneller dan ik dik een jaar geleden deed met 3 en een halve vinger. Die winst heb ik dus allang gehaald

Ik ben nu een volleerd blind typer

Ik heb vorige week dan ook tegen mezelf gezegd dat ik me nu een 'volleerd blind typer' mag noemen. Ik kan me nog niet meten met de professionele typistes/typisten, maar straks als ik weer op een kantoor zit kan ik me meten met de besten.

Maar ik ga door met mijn jaarchallenge omdat ik nog niet ben waar ik wil zijn. En ooit wil ik een keer die 100+WPM badge bij 10FastFingers halen.