logo 10vingers

5 minuten test 10fastfingers. 63 woorden per minuut

Om aan je snelheid te werken zou je eigenlijk dagelijks een duurtest moeten doen heb ik begrepen. Maar dat doe ik eigenlijk bijna nooit.

Maar vandaag toch maar weer even gedaan. Vooral omdat ik dat en lang niet gedaan heb maar vooral om dat de speedtests niet lekker meer gingen vanavond. Ik scoorde wel een 68 WPM maar verder een 61, 64 en 63. Dus maar eens weer de duurtest gepakt. Een aantal weken geleden scoorde ik daar 59 woorden per minuut over 5 minuten. Dus veel verwachte ik er vanavond niet van omdat mijn vingers weer aardig in de knoop zaten. Maar schijnbaar ben je met die speedtests soms iets teveel gefocused op snelheid dan op ritme en techniek. Bij de duurtest probeer je een ritme te vinden en zo min mogelijk fouten te maken. Toen ik aan die duurtest begon merkte ik, omdat je iets langzamer gaat en focused op ritme dat het opeens best wel lekker ging.

63 WPM over 5 minuten, wie had dat ooit gedacht?

En dat bleek wel nadat ik de duurtest had gedaan. 63 Woorden per minuut over 5 minuten. Met maar 4 foute woorden, van de 303, en een aantal korrekties. Je ziet telkens weer dat een hoge accuratesse altijd eindigt in een hoge snelheid. 5 minute test 63 wpmEen snelheid van 63 woorden per minuut kon ik enkele maanden geleden nog niet eens halen. Dus dat ik dan nu kan over een run van vijf minuten is toch weer dikke winst. Ik ben daar dan ook erg tevreden over.

Het irriteert me alleen nog mateloos dat mijn vingers soms in de 'war' zitten en ik opeens niet meer kan typen. Dat is natuurlijk onzin, maar als je soms 70 WPM of meer haalt en dan opeens amper net de 60 WPM haalt is dat frustrerend. Alhoewel ik ondertussen wel geleerd heb dat dat de volgende dag weer over is. En soms haal je de dag erop weer een nieuwe high score. Kijken of ik mijn high score van 72 woorden per minuut morgen kan breken.

Ik hoop in ieder geval dat ik vanaf nu in mijn wekelijkse type test in de 70's score. Dat heb ik de afgelopen 2 weken nu gedaan. Ssssst, nog even niet door vertellen he ;), de video van deze week premiert pas morgen. Ik heb die vandaag al opgenomen omdat ik er morgen waarschijnlijk geen tijd meer voor heb. En een video 's avonds opnemen heb ik geen zin in. Mede vanwege het licht. Maar ik zal zeker voor mezelf nog even gaan oefenen morgenavond. Want ik ben nog steeds hongerig naar meer, meer en nog meer.