logo 10vingers

type certificaat

Ben ik nu een volleerd typer vraag ik me de laatste weken af. En het antwoord is nog niet eens zo eenvoudig.

Ik probeer er al een tijdje achter te komen wat nu een 'normale' type snelheid is voor teksten. Dus wat een gewenste snelheid is om goed te kunnen werken. Ik type al een stuk sneller dan ik ooit deed met 3 en een halve vinger dus die winst is al binnen.

Als ik zo'n beetje Google dan zie ik dat er vaak vermeld wordt dat de gemiddelde type snelheid 40 of 41 woorden per minuut is. Maar ik zie ook dat een echte typist(e) een snelheid haalt van over de 85 woorden per minuut. Nu zal ik dat nooit halen omdat ik daarvoor niet voldoende type. Het zou leuk zijn als ik zo snel kan typen maar een echte meerwaarde heeft het niet. Zeker niet gezien hoeveel ik type en hoeveel ik daarvoor zou moeten 'trainen'.

Nu heb ik mezelf doelen gesteld en die zou ik wel graag willen halen. Dat is o.a. bij 10FastFingers 75WPM halen elke keer dat ik een test doe daar. Dat is allemaal een beetje subjectief maar dan doe je aardig mee zeg maar. Dat zal zich vertalen in een snelheid bij het typen van normale tekst tussen de 50 en 60 woorden per minuut afhankelijk van hoe moeilijk de tekst is. Hoe meer getallen en speciale tekens e.d. gebruikt worden hoe moeilijker het is om een hoge snelheid te halen.

Een kleine 2 weken geleden vertelde Klavaro, een typeprogramma, me al dat ik haar niet meer hoefde te gebruiken omdat ik nu schijnbaar een volleerd typer ben. Vandaag nog maar eens zo'n oefening gedaan en het ging nog beter. Je moet minimaal 50 WPM halen maar ik zat zelfs op 54 WPM. Een mooie score dus.

klavaro geslaagd

Zoals je in bovenstaande tekst ziet word er gesteld dat ik nu een professional ben. Een mooi compliment nietwaar? Maar ik ben nog niet tevreden en vraag me ook af of dit nu zo snel is.

De lat ligt zo hoog als je hem zelf legt schijnbaar

Ik denk dat ik nog wel wat sneller kan en ik wil ook gewoon mijn jaar volmaken zoals ik beloofd heb. Het openen van dit blog, en mijn dagelijkse oefeningen hebben me goed geholpen. En ik ben dan ook best trots op wat ik in relatief korte tijd heb bereikt op mijn 'ouwe' dag ;). Het is leuk om te horen dat ik 'geslaagd' ben maar zoals al aangegeven ga ik gewoon door. Niet alleen omdat ik sneller wil worden, maar het is ook gewoon leuk. En ik ben ook steeds meer bezig met mechanische toetsenborden en dat is best een leuke hobbie voor erbij. En een beetje lekker typen hoort daar wat mij betreft bij.

Uitslover

En dan nog een beetje uitsloven. Zoals jullie weten gebruik ik meerdere programma's en websites. Om het gevarieerd te houden maar ook omdat ik denk dat dat beter voor je is. En op een andere site -Keyhero- haalde ik dan ook een mooie nieuwe high score voor het typen van teksten. Dus ik kan constateren dat ik nog steeds vooruit ga.

screenshot 2019 10 28 typing test check your speed and practice wpm

screenshot 2019 10 28 typing test wpm