logo 10vingers

Had er na de laatste paar weken en vooral dagen voor vandaag een hard hoofd in. Maar dan opeens klikt het weer.

Maandag ging het lekker en gisteren was het, om het maar eens in goed Nederlands uit te drukken, 'Helemaal ruk'. Maar vandaag kreeg ik een zending nieuwe switches binnen voor mijn hot swappable keyboard. Daarin heb ik nu Kailh Box Pink switches gezet die de originele Kailh Box White vervangen. Die witte typten wel lekker maar ik vond ze net te licht met 50 gram. De Pinks zijn 65 gram en dat typt echt lekker. Zit gevoelsmatig behoorlijk in de buurt van mijn sweetspot. De Gateron Greens met 80 gram waar ik dit mee type, mijn dagelijkse werkpaard, zijn te zwaar. Ik kan er wel mee typen maar het voelt niet fijn genoeg. Ondanks dat gebruik ik dit bordje voor mijn dagelijkse werk en voor de wekelijkse video's.

Nadat ik op mijn backup pc met het bordje met de Pink's zomaar 68 woorden per minuut scoorde in de 2e run maar gelijk de video setup klaargezet en aan mijn wekelijkse video begonnen. De voortekenen leken goed om een net resultaat neer te zette. En dat is ook gelukt.

Een mooi nieuw video record

Niet alleen gelukt, het is een evenaring van mijn record dat ik sinds een aantal dagen had staan op 10FastFingers. Leuk om te zien dat je langzaamaan steeds iets hoger piekt. 69wpm wekelijkse typetest 29Alhoewel het mij nog allemaal veel te langzaam gaat, maar ja je wilt altijd meer. Maar een 69 WPM tijdens de wekelijkse speedtests is echt iets om trots op te zijn. Mooi nummer ook: "69". Alweer een vertrouwens bumpje die me overeind en gemotiveerd houdt. En me vertrouwen geeft dat die 70 er echt wel aan zit te komen.

Ik wil die 70 woorden per minuut liever vandaag dan morgen scoren maar ik moet wel reëel blijven. Ik ben van 60 naar 69 gegaan in ongeveer 3 maanden. Dus de snelheid komt voornamelijk van veel en dagelijks typen en oefenen. Het heeft gewoon tijd nodig. En techniek. Ik merk dat ik steeds vaker 2 toetsen nagenoeg tegelijkertijd kan indrukken en dat geeft een mooie snelheidswinst. Ook moet ik ervoor zorgen dat de accuratesse hoger wordt. Ik haalde de 69 met een accuratesse van 98,3%. Dat is behoorlijk hoog en dat helpt met je uiteindelijke score.

Ik heb me gisteren, omdat ik baal van mijn snelheid, me maar eens verdiept in hoe snel er nu wereldwijd getypt wordt. En dan doe ik het zeker niet slecht. Het was me al opgevallen dat bij bijvoorbeeld die score van vandaag een banner rechtsboven staat met 'Top 15%'. M.a.w. ik zit qua snelheid bij de top 15% van alle deelnemers aan die website, en dat zijn er een paar miljoen dus wel een goede vergelijking. Ik las ook ergens dat men gemiddeld 40 woorden per minuut typt en dat mensen die veel voor hun werk typen zo rond de 55 tot 65 woorden per minuut typen. Ik haal met normaal typewerk momenteel een gemiddelde score van iets over de 50 woorden per minuut. Met andere woorden ik doe het al heel aardig en ben sneller dan menigeen. Echte typistes die niets anders doen zitten dan weer in een andere league. Die typen boven de 80 woorden per minuut, en sommige halen zelfs de 120 WPM. Maar ja, die doen de hele dag niets anders dan typen en daar kan ik me dan ook niet meer vergelijken.

Uiteindelijk wil ik in mijn eerste jaar zover komen dat ik bij 10FastFingers gemakkelijk de 75 woorden per minuut haal. Dat zal zich dan vertalen dat ik ongeveer type met een snelheid die net boven de 60 woorden per minuut ligt. Dan heb ik een dikke 9+ voor typen en hoef ik er niks meer aan te doen. Alles wat ik dan meer ga scoren is vooral voor de hobbie.

Die uitdaging wil ik misschien wel aangaan maar eerst maar eens zorgen dat ik mijn doelstellingen haal, Is al moeilijk genoeg.