logo 10vingers

Nitro type website

Vandaag maar eens wat type races gedaan op Nitro Type om het vertrouwen weer wat op te krikken.

Ik denk, zoals ik al vaker geschreven heb, dat oefenen op verschillende sites en op verschillende manieren een goede training is. Anders wen je aan een site of systeem en dat is dan niet representatief en ook niet effectief denk ik. Nitro Type is vooral leuk omdat je raced tegen anderen met over het algemeen wat simpelere teksten. Dus meestal ben je op die site wat sneller en vooral als je in een dipje zit, zoals ik nu, kan je daar nog redelijk goed uit de weg.

63wpm winner on nitro type

Net dan ook een nieuw persoonlijk record neergezet en was daarmee ook de winnaar van die race. 63 Woorden per minuut voor een stuk getypte tekst is een mooie snelheid. Als ik dat altijd zou halen, ook met wat ingewikkeldere teksten dan ben ik helemaal blij. Een snelheid van 60+ WPM voor alle tekst is waar ik naar streef. Je bent dan een van de snelsten van de niet typisten. De dames en heren die dagelijks vele uren moeten typen zijn natuurlijk nog veel sneller anders komt hun werk nooit klaar. Maar voor een een algemeen gebruiker ben je dan heel erg snel.

Makkelijker maar wel goede training en boost voor het zelfvertrouwen

Dat winnen bij Nitro Type Racer is trouwens niet zo makkelijk want je kan met je scores fictief geld verdienen en daarmee kan je boosts o.i.d. kopen. Ik win dan ook regelmatig races op basis van woorden per minuut maar mag dan toch niet de ere medaille in ontvangst nemen omdat anderen hun 'nitro' boosts ingezet hebben. Dat voelt niet helemaal jofel want ik ga voor de echte WPM scores. Maar maakt me verder niet uit, is een leuke oefen site voor erbij en ik win toch ook een enkele keer en dat geeft dan extra voldoening.

Anyway, ga ook eens naar Nitro Type en probeer het eens. Misschien is dat ook een leuke oefen of game site voor jou. En ook al kan je al (redelijk) snel blind typen ook dan is een spelletje op zijn tijd toch leuk om te doen? En het is in ieder geval als je mee gaat in het hele spelgebeuren als aankopen "Nitro's", auto's e.d. als je dat leuk vind waarschijnlijk verder ook een heel vermakelijke site.

nitrotype logo

En met deze regel zorg ik ervoor dat ik de door mij gestelde limiet van minimaal 400 woorden voor een artikel haal :).