logo 10vingers

Grafiek voortgang 2019

Eindelijk, bijna drie-en-een-halve-maand nadat ik de 60WPM doorbrak is daar dan de doorbraak van de 70 woorden per minuut. Proud!

Maar zoals de titel al aangeeft, het kwam niet vanzelf. Ik heb elke dag geoefend. Soms matig, met wat speedtestjes en wat teksten, maar een minuut of 10. Maar soms als ik meegevoerd werd in de competities en dergelijke en ik ook nog een artikel hier schreef wel ruim een uur. Dan ben je wel gaar en lukt het opeens niet meer. Maar schijnbaar helpt dat wel op de lange termijn. Nadat ik vorige week al 2 keer 71 had gehaald in competities was ik het vlak voor het weekend even kwijt. Normaal moet ik tijdens elke test wel boven de 60 woorden per minuut kunnen scoren maar ik haalde amper de 57. Ik heb toen maar even 2 dagen mijn toetsenbord amper aangeraakt. Soms heb je schijnbaar even rust nodig.

De 71 die ik vandaag heb gehaald smaakt naar meer

Ik ben nogal kritisch ingesteld en dan ben je niet altijd even realistisch. Ik heb me maar eens verdiept in typesnelheden en dan sta ik er toch al wel goed voor. Voor iemand die niet veel typt, voornamelijk wat mails en code, is een snelheid van rond de 50 woorden per minuut al erg hoog. Natuurlijk niet voor professionele typisten maar wel voor 'the average Joe'. Maar ik wil meer. 71 wpm 2019 10 08 typing competition 10fastfingers comDe 71 die ik vandaag heb gehaald smaakt naar meer. Maar dat meer heeft heel veel tijd nodig en vooral zal ik daarvoor heel veel meer moeten typen. Misschien nu toch maar eens aan dat boek beginnen. Ook accutaresse is essentieel om hoge scores te halen. zoals je in het plaatje ziet had ik een accutaresse van 99,44%. Dat is heel hoog maar dat zorgt mede voor de hoge score.

Nu begint de echte uitdaging

Nu ik het een kwestie van volhouden en doorgaan. De doelstelling van 75 WPM lijkt dichtbij maar kan zomaar eens maanden duren. Want ik heb de max voor 'normale' mensen bereikt. Dus zal ik echt moeten doortrainen. Zoals je kan zien heb ik er ongeveer 3,5 maanden over gedaan, nadat ik alle toetsen blindelings kon vinden, om van zo'n 15 naar 60 WPM te komen. Om de volgende stap naar de 70 te maken koste me weer zo'n 3,5 maanden. En ik denk dat de volgende ook wel weer eens zo lang kan duren. Alhoewel ik nog steeds deels 'nadenk' tijdens mijn typeoefeningen. Dus helemaal blindelings vind ik de toetsen nog niet. Ik ben nog geen robot geworden. Dat mechanischme moet schijnbaar inslijpen over tijd en heel, heel veel typen. Maar ik heb stille hoop als dat robotachtig typen doordringt ik ook weer snelle stappen kan maken. Maar dat is allemaal een veronderstelling, de toekomst zal het moeten uitwijzen.

screenshot 2019 10 08 mrmarcies typing profile 10fastfingers com

Voorlopig heb ik mijn nieuwe badge bij 10FastFingers binnen. Op naar de 80WPM. Kijken hoe mijn grafiek zich de komende 5 maanden ontwikkeld. Dan heb ik het jaar volbracht.

grafiek 2019 10 08