logo 10vingers

We zijn het half jaar nu 2 weken voorbij en ik bak er momenteel helemaal niks van.

Misschien heeft het te maken met mijn nieuwe toetsenbord waar ik nog aan moet wennen of misschien zit ik nu wel op een nivo dat het allemaal wat ingewikkelder wordt om sneller te worden. Ik zie dat mijn accuratesse omhoog moet in de snelheidstests en ik moet ook mijn techniek verbeteren om sneller te worden. Ik merk dat ik bij langere, echte, teksten steeds hogere accuratesse scoor en ook steeds hogere snelheden. Ik zit daar nu al geregeld in, of ruim in, de 50 woorden per minuut. En dat is waar het allemaal uiteindelijk om draait. Ik wil dat toetesenbord bespelen alsof het een verlengde is van mijn lichaam en alles natuurlijk voelt en ik ook voor steeds korte stukjes code de juiste toetsen blind pak.

Het blijft een hele uitdaging om verder te komen. Maar ik wil MEER!

Ik denk dat ik uiteindelijk de juiste switches voor mijn typen moet vinden. Ik heb al diverse besteld om uit te testen in mijn hot swappable toetsenbord, de Hexgears K707. Maar aangezien ik nu wel lang rond die 63 woorden per minuut blijf hangen moet ik misschien ook mijn trainingen aanpassen. Ik denk dat ik me toch meer moet gaan richten op het (over)typen van lange en lastige teksten.

Ik denk ook dat ik al een behoorlijke snelheid heb bereikt voor iemand die geen typist is en dat dat ook een deel van het probleem is. Je loopt tegen snelheidslimieten aan. Op de diverse competitie sites zit ik regelmatig bij de top 20%, of eigenlijk voornamelijk, dus in dat opzicht doe ik het momenteel niet verkeerd. Ook teksten als deze voor mijn website rammel ik er nu makkelijk uit en een stuk sneller dan een half jaar geleden op de oude manier met 3 en een halve vinger. Dus die winst is in ieder geval binnen. Maar ik wil MEER!

Ik ga dus in ieder geval kijken wat ik aan mijn trainingen kan veranderen en ik maak in ieder geval dit jaar vol qua training en wekelijkse video's. En natuurlijk de onregelmatige teksten die ik op deze website schrijf.

Waar ik uiteindelijk ga uitkomen na een jaar weet ik niet en dat is aan de ene kant frustrerend. Gaat het nog wel beter worden? Maar aan de andere kant is dat ook het mooie van de reis.

Hou mijn website en mijn Youtube kanaal in de gaten voor mijn vorderingen. En als je suggesties voor me hebt? Ik hoor ze graag van je.