logo 10vingers

gateron green switches gemonteerd op pbc

Nu een dikke week verder op de Magicforce beginnen mijn vingers te wennen aan de zwaardere Gateron Greens. Het gaat alweer beter dan voorheen.

Toen ik voor de eerste keer de Magicforce 82 uit de verpakking haalde en begon te typen schrok ik wel van hoe zwaar 80gram nu eigenlijk is. Vergeleken met de 50gram van de blauwe ook wel een flinke stap. De eerste dagen had ik dan ook snel vermoeide vingers. Wel vind ik wat zwaarder typen lekker, maar 80gram is te zwaar. Daarom heb ik ook wat nieuwe switches besteld voor mijn hot swappable keyboard om die daar uit te proberen. Ik merk dat ik clicky switches fijn vind vanwege de feedback en verwacht veel van de Kailh Box Pinks van 65gram die nu onderweg zijn. Ik denk dat voor mij ergens rond dat gewicht de sweetspot ligt. We gaan het binnenkort meemaken.

Ondanks dat de Gateron Greens veel zwaarder typen geef ik ze wel een kans. Ik wilde na 2 dagen dit bordje aan de kant schuiven maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Je moet dingen een kans geven en zien hoe het over langere tijd gaat. Na een aanvankelijke dip zit ik weer op mijn oude snelheden en gaat vooral het typen van lange teksten, onder andere zoals deze, steeds sneller. Zat ik enige tijd geleden nog op zo'n 45 WPM ik scoor nu geregeld 55WPM of hoger bij niet al te ingewikkelde teksten. Zijn de teksten wat moeilijker zit ik toch meestal boven de 50WPM. En dat schiet lekker op.

Het typen van teksten gaat steeds beter en sneller

Het blijft leuk om te zien dat er progressie in blijft zitten alhoewel die wel erg langzaam gaat. Maar ja, volgens mij zit ik dan ook al op een aardige basis snelheid voor iemand die niet een volleerd en volwaardig typist is. En dan gaat het dus om ervaring en meters maken. Ik type op een dag normaliter niet erg veel. Ik moet wat mails schrijven en beantwoorden, roer me hier en daar op wat socialmedia en forums en ben dan ook nog bezig met o.a. het bouwen van sites (coding) en beheren van wat servers. Vooral bij die laatste twee activiteiten die voor mij de meerderheid hebben is snelheid niet het meest belangrijk qua typen. Het is dan vooral lekker als ik weer mijn handen naar het toetsenbord breng ik snel mijn vingers juist positioneer en snel en blind de juiste toetsen vind. En vooral met het werken van codes gebruik ik veel meer toetsen op het toetsenbord. Maar ik merk dat dat allemaal steeds natuurlijker en sneller gaat. Ook het tikken van dit stukje tekst gaat alweer natuurlijker en sneller dan enkele weken geleden. Dat vertrouwt raken en meer natuurlijk voelen is wat uiteindelijk ook het doel is en was.

Vandaag voel ik me dus ook weer wat lekkerder qua typen. Mijn snelheid bij de wekelijkse video was een terugval naar 64 woorden per minuut maar vandaag alweer een mooie 67 gescoord ondanks dat ik één lang woord per ongeluk voor de laatste letter al de spatiebalk indrukte anders had ik wellicht mijn high score van 68 verbetert. Maar dat komt ook wel. Ik heb gemerkt dat ik nu op een behoorlijk nivo zit en dan zijn verbeteringen gewoon iets moeilijker en sneller te realiseren.

Ik ga rustig en stug door.