Key Hero afbeelding

Zoals jullie weten oefen ik met zekere regelmaat maar niet altijd even gestructureerd. Maar om afwisseling te houden zoek ik steeds andere oefensites op.

En recentelijk heb ik een account aangemaakt op KeyHero.com. Daar kan je typeoefeningen doen die bestaan uit stukjes tekst. De ene wat langer en/of moeilijker dan de andere. Maar het aardige is dat je weer eens wat andere oefeningen en teksten voor je neus krijgt en ook dat het anders werkt en eruit ziet. Als je elke dag alleen maar zelfde site of programma's gebruikt dan 'wen' je daaraan en denk dat het beter is om dat dus af te wisselen. Nu ik ook zie dat mijn topsnelheid bij 10FastFingers niet heel erg hard oploopt en zelfs beetje stil lijkt te staan ben ik me ook meer aan het richten op verhogen van mijn typesnelheid en accuratesse met echte teksten. Dat ik uiteindelijk ook waar je het voor doet.

Variatie is goed voor je progressie en tegen de verveling

Ik zie nu ook nu ik een maand bezig ben met diverse andere sites dat het schrijven van teksten me makkelijker afgaat, ik ritmischer over het toetsenbord beweeg en dat de snelheid omhoog gaat. Zat ik dik een maand geleden nog rond de 46/47 woorden per minuut ik zit nu al overal ongeveer op een gemiddelde van 54/55 woorden per minuut. En dat is fijn maar merk ik vooral met het typen van mijn eigen teksten zoals mails, deze site, werkgereleateerde zaken en social media.

Eigenlijk heb ik voor mezelf vanavond de conclusie getrokken dat ik wel mag stellen dat ik blind kan typen. Ruim voldoende voor werkzaamheden zoals ik die gewend ben. Ik denk dat als ik binnenkort weer een interim klus heb mijn "collega's" versteld zullen staan. Alleen ben ik daar niet tevreden mee en heb ik daarvoor ook niet deze site opgezet. Ik wil meer. Ik zal op mijn leeftijd niet meer mijn keyboard bespelen als Wibi Soerjadi zijn piano, maar een hele goede amateur wil ik wel worden. Maar als ik straks met mijn boeken ga beginnen en wat andere schrijfwerkzaamheden dan komt dat vast wel goed.

keyherocom grafiek eerste 81 tests

Ondertussen blijf ik me ook focussen op de snelheids-sites want ik wil me daarin ook verbeteren. Absolute topsnelheden halen. Leuk van die sites is dat je je kan vergelijken met anderen en daardoor is en blijft het een competitie en dat houdt je een beetje scherp maar vooral gemotiveerd.

Nieuwe records

Tweemaal 69 wpm op 29 sep 2019 bij 10fastfingers comNadat ik bovenstaand stukje geschreven heb later nog wat oefeningen gedaan en uiteindelijk toch maar weer even langs bij 10FastFingers. Blijft toch een leuke site en ik hou van die competitie. Ik haalde daar 2 keer 69 woorden per minuut en dat is me nog niet eerder gelukt. Ik begin steeds meer hoop te krijgen dat die badge van 70WPM binnenkort bijgeschreven kan worden. En dat is ook deels aan de Gateron Greens te danken. Die geven me meer feedback en zorgen ook dat ik iets nauwkeuriger ben omdat je niet zo makkelijk een key verkeerd registreert als je een toets beroerd.

Officieel nieuw record

Ben later deze dag toch maar weer wat speedtests gaan doen op 10FastFingers en toen ook voor mijn eigen persoonlijke score. En opeens was ie daar, de officiele nieuwe high score van 69 WPM. Erg blij mee dat ik dat nu ook op mijn account heb staan. Benieuwd wanneer ik die 70+ badge erbij kan scoren. Ik merk nu wel dat die zwaardere switches me helpen met de snelheid dus die hou ik erin.

29 september 2019 nieuwe high score van 69 woorden per minuut