logo 10vingers

In de week dat we de tweede hittegolf van het jaar hebben ben ik alweer toe aan de 24e progressie video.

En ondanks de hitte en weer niet genoeg kunnen oefenen valt me het niet tegen. Een evenaring van mijn absolute high score, 65 woorden per minuut. De hitte maakt misschien je vingers wat losser, maar stiekem heb ik toch meer getypt deze week dan gedacht. Ik heb een zeer boze brief gestuurd aan de voorzitter van onze VVE en dat zijn toch ook weer type meters. En het voordeel van dat soort type oefeningen is dat je niet gefocuses bent op de snelheid en accutaresse maar op de inhoud. Dus dat geeft wel een soort van 'ontspanning'.

Een evenaring van mijn absolute high score: 65 WPM

Die voorzitter trouwens denkt ten onrechte dat hij de baas is en de lijnen en regeltjes wel even kan uitzetten en handhaven. Hij is even vergeten dat hij gewoon een hulp is voor de bewoners en zich aan die bewoners heeft te onderwerpen. Ben er nog pissig over maar zal er -voor nu- niet meer over uitwijden.

65 wpm week 24Ik ben vooral blij met de score van 65 maar wil natuurlijk meer. Als het goed is gaat mijn, al maanden geleden, bestelde toetsenbord aankomende week op de post. Daar zitten als het goed is iets zwaardere switches in en ik denk dat ik dat lekkerder vind typen. Maar ik hoop vooral dat de snelheid hiermee weer een positieve progressie maakt. Ik had al wel beloofd dat ik meer en harder zou oefenen maar mijn werkzaamheden en mijn zoektocht naar een nieuwe interim klus houden me momenteel een beetje tegen. Er moet weer geld gaan stromen en dat gebeurd momenteel niet en dat houdt me op dit moment een beetje tegen.

Terwijl ik dit tekstje typ merk ik dat mijn vingers een lekker ritme hebben en de toetsen relatief makkelijk vinden. Echt, ik moet meer gewoon typewerk doen want daarmee ga ik echt progressie boeken. Misschien ben ik momenteel wel teveel op snelheid gefocused. Gisteren weer een mooie video gezien van een van mijn favoriete youtubers en die behandelde dat gedeelte ook, naast het bouwen van weer een mooi mechansich toetsenbord. En hij deed daar ook nog wat mooie suggesties voor mooie oefensites. 2 Links daarvan vindt je onderaan dit artikel.

Ik kan blind typen

Ik heb voor mezelf nu wel, na een klein half jaar, de conclusie getrokken dat ik kan blind typen. Ik ben nog lang niet waar ik zijn wil, maar blind typen kan ik wel. Ik vergelijk het een beetje met het halen van mijn rijbewijzen. Als je geslaagd ben mag je rijden en dat kan je dan met een beetje verstand dan ook wel veilig. Maar wil je echt volleerd worden en misschien wel gaan racen dan heb je training en tijd nodig. Daar ben ik nu gevoelsmatig mee bezig. Ik ben een slechte chauffeur maar ik wordt elke dag beter.