logo 10vingers

Alweer 21 weken aan het oefenen en ik ben niet ontevreden over het resultaat.

Zoals ik ook al in de video meld gaat het de laatste maanden een beetje op en neer. Als ik kijk naar 2 maanden geleden had ik een score van 53 woorden per minuut. Vorige week had ik nog 65 WPM maar deze week weer 2 minder namelijk 63 WPM. Maar over die 2 maanden heb ik een verbetering van zo'n 10 woorden per minuut. Ik ga dus wel vooruit maar met ups en downs.

Ik hou de snelheid goed vast

Als ik dat rekensommetje door zou mogen trekken, beetje opportunisties, dan zou ik aan het einde van het jaar dik in de 80 WPM moeten kunnen zitten. Of dat echt reëel is weet ik niet maar 'easy' 75 wil ik toch zeker wel halen. Ik ben dit jaar begonnen met een verwachting dat ik de 50 woorden per minuut wilde halen aan het einde van dit jaar maar daar ben ik al ruim overheen. Daarom heb ik mijn doel, nadat ik de 50 WPM zo'n 2 maanden geleden al haalde, bijgesteld naar 75 WPM. Als ik nu kijk en analiseer zou dat werkelijk een mooi resultaat zijn en ik zal aardig moeten blijven oefenen om dat dit jaar te halen.

Ik ga gewoon lekker door met elke week mijn video's te maken en probeer te blijven oefenen. Alhoewel dat lastig voor me is. Het gaat al redelijk lekker en ik heb ook nog een hoop andere dingen te doen. Maar doordat ik wekelijks die video plaats en dan hier een tekstje neerzet hou ik mezelf enigszins bij de les.

Ik zit met smart te wachten op een keyboard dat ik bij Drop.com besteld heb 2 maanden geleden. Als die over een maandje binnen is ben ik benieuwd of dat nog wat gaat brengen. De Magicforce 82 die ik besteld heb schijnt een aardig goed mechanisch toetsenbord te zijn. Ik heb die besteld met Gaterons Green. Die zijn wat zwaarder dan de blauwe switches die ik gebruik op mijn Ajazz AK33 82. Ik heb het idee dat ik iets zwaardere switches wat fijner ga vinden. En de Gaterons schijnen zelfs iets smoother te typen als de oerswitches van Cherry MX blues. We zullen het gaan meemaken.

Die Magicforce 82 heeft ook een iets grotere rechter Shift toets en dat zal ervoor zorgen dat ik die wat makkelijker vind en minder fouten ga maken. Ook goed voor de snelheid. En ik verheug me nu al op het toetsenbord dat ik volgend jaar zelf ga maken uit samengestelde onderdelen. Ik verwacht tegen die tijd dat ik precies weet wat ik fijn vind en dan kan ik iets moois custom made in elkaar zetten. En dan heb ik ook nog even tijd om te 'sparen'. Want € 400,- ben je zo maar minimaal kwijt. Maar dan heb je wel iets dat een levenlang meegaat.