logo 10vingers

Soms begrijp ik het allemaal niet meer. Vandaag was weer zo'n dag met een verrassing.

Omdat ik vanwege wat werkzaamheden nogal druk ben deze week waardoor ik te weinig slaap, niet consequent kan oefenen en dus geen ritme heb, had ik vandaag een zeer tegenvallend resultaat verwacht. Had hier en daar wel wat snelheidstests gedaan maar haalde amper die 50 woorden per minuut.

Een onverwachte verrassing. De snelheid is er nog

Maar wat schetste mijn verbazing? Ik haalde een keurige 60 WPM. Weliswaar 1 woord minder dan vorige week maar het voelde matig aan en ik voel dat er nog wel wat meer in het vat zit. Ik heb deze week wat intensiver moeten werken en daarbij natuurlijk ook wat meer blind moeten typen dan gewoonlijk. Dat heeft dan schijnbaar toch geholpen. En dat is toch verbazingwekkend want  de afgelopen dagen maakte ik scores van tussen de 40 en 54 woorden per minuut.

Zou het net zo zijn als met mijn bokstrainingen die ik 2 maal per week doe? Daar is mijn lichaam nu al zo aan gewend dat als ik de zaal binnenloopt mijn lichaam er op een of andere manier helemaal klaar voor is. Zelfs als ik moe ben of er helemaal geen zin in heb.

Misschien reageren mijn vingers nu op de webcams die ik opzet om mijn wekelijkse video op te nemen? Mooie gedachte wel. Het is in ieder geval weer een boost en het houdt de moraal hoog. Ik heb er nog steeds zin in alhoewel het sneller worden niet makkelijk is. Het is wel ongelofelijk hoeveel ik bereikt heb in die paar maanden. Ik type deze stukjes nu sneller blind dan dat ik voorheen met 3,5 vingers kon. En dat is een hele vooruitgang. Daar is deze ouwe vijftiger best wel trots op.

En ik merk ook dat het er steeds meer inslijpt. Ik heb nu ook de voorkeur om met 10 vingers te typen als ik even snel wat moet doen, ook al is het een kort zinnetje. En ook met mijn passwords die ik handmatig invoer maak ik steeds minder fouten en gaat het steeds makkelijker. Ondanks dat ik ze moeilijk maak en er altijd wel wat rare tekens en natuurlijk wat hoofdletters in zitten.

En zo ben ik onverled alweer bijna bij de  minimaal 400 woorden beland die ik eigenlijk nu minimaal wil halen bij het schrijven van stukjes i.v.m. (in verband met) de broodnodige oefening en meters maken.

Anyway, bekijk mijn video's als je er zin in hebt en ik hoop dat ik ook een inspiratie voor anderen kan zijn om dat blind typen nu eens op te gaan pakken.