logo 10vingers

Afbeelding oude typemachine

Vandaag veel moeten typen en dat heeft schijnbaar gelijk een weerslag op mijn score.

Deze week weer te weinig tijd gehad om te oefenen maar zoals al vaker gezegd, alles wat ik moet typen doe ik blind. En intussen een stuk sneller dan ik een maand of 4 geleden deed met mijn oude 'hunt & peek' methode en 3,5 vingers.

Een nieuw record. 63 WPM. Mijn geboortejaar :)

Vandaag had ik een drukke dag en moest ik een aantal klanten een uitgebreide mail sturen betreffende hun hosting en e-mail. De hosting ga ik overzetten op andere servers en mogelijk gaat ze dat problemen opleveren met die instellingen van hun mail in hun e-mail clients en mobiele telefoons.

Daarnaast werd ik door iemand gemailed gisteren over issues op onze club. En om deze persoon te beantwoorden moest ik wel wat gedetaileerd en uitgebreid antwoorden. Dus vandaag heel veel meer getypt dan ik normaal doe. Een mooie training en je merkt dat je vingers daar soepeler van worden en ook dat je vingers dan sneller blind de toetsen vinden. Omdat ik aan het einde van de middag ook nog wat tijd over had maar eens weer de typelessen erbij gepakt. Paar verschillende lessen gedaan en toen had ik er wel weer zin en vertrouwen in om wat snelheids tests te gaan doen op 10fastfingers website.

screenshot 2019 07 09 typing test english 10fastfingers com 63 wpmIn eerste instantie waren mijn scores goed maar zeker niet in de buurt van mijn vorige high score van 61 woorden per minuut. Zat meer rond de 54 a 55 wpm. Nadat ik wat andere dingen heb gedaan ben ik weer achter mijn computer gekropen en toen probeerde ik het nog een keer. En toen was er zomaar de score van 63 woorden per minuut. Mijn absolute high score tot vandaag. Niet mijn officiele Youtube score want die doe ik elke woensdag middag. Dus benieuwd welke score ik morgen ga behalen. Ik weet dat het per dag kan wisselen dus realiseer me dat het zomaar een stuk lager zou kunnen zijn.

Anyway, ik heb vandaag veel getypt en een mooie score behaald. Tevens heb ik Kailh Box switches Black besteld voor mijn 'hot swappable' keyboard. Daar zitten nu Kailh Box switches white in, maar de  blacks zijn wat zwaarder en lineair. Ik ben benieuwd hoe dat typt.

Binnenkort zal ik hier wat meer schrijven over mijn mechanische keyboards en wat ik daar ondertussen over geleerd heb. Ik ben ondertussen weer op de 400 woorden uitgekomen dus ik ga er nu een punt aan breien. En nog even nagenieten van de 63 woorden per minuut score.

Yippie!!