logo 10vingers

Ik ben alweer 11 weken geleden begonnen met mijn wekelijkse speedtest nadat ik eerst alle toetsen geleerd heb. Bekijk de video en zie hoe ik er nu voor sta.

Ik bespreek het ook al in de video en heb het hier ook al vaker gezegd. Het wordt steeds moeilijker en het is af en toe afzien.

Het komt nu aan op doorzettingsvermogen en veel oefenen

Ik weet dat ik het al vaker hier gezegd heb en zal dat ook nog wel vaker doen. Ik verval misschien hier en daar in herhaling maar ik zit hier ook maar elke keer om weer stukjes te vullen om mijn meters te maken. En trouwens, 'de kracht van reclame is herhaling' net zoals beter worden in iets ook alleen maar kan door te herhalen. Doen, doen en nog eens doen. Alhoewel het wel saai is af en toe en vooral moeilijker als de progressie achter blijft zoals ik nu in deze periode heb.

Het is denk ik net als mijn golfen, soms ga je door dipjes en daarna kom je weer sterker terug. Met golfen had ik ooit een single handicap, ja zo goed was ik echt, en toen kwam ik in een grote en lange dip en dat had zijn weerslag op mijn golfspel. In plaats van rondjes net in de 80 liep ik ronden van ruim over de honderd. Mijn handicap ging toen uiteindelijk na een kleine 2 jaar naar 16.8. Dik 70!! kaarten achter elkaar niet de buffer gehaald. Nou, de golfers onder jullie begrijpen wel wat een drama dat was. Nadat ik wat uit het dal geklommen was en ben begonnen met 2 wekelijks 1 uurtje zware bokszaktraining begon ik langzamerhand weer beter in mijn vel te zitten en werd ook weer fitter en sterker. En dan ga je in de loop van de tijd in kleine stapjes weer terug naar je oude niveau. En misschien kan ik nog wel beter als dat. En dat typen heeft wel overeenkomsten met dat golf.

Wil ik, of jij, beter worden in typen dan zullen we daarvoor moeten trainen. Maar ik merk ook dat bijvoorbeeld techniek belangrijk is net als bij golf. En je motivatie. Wat typen wel 'makkelijker' maakt is dat ik dat elke dag moet doen dus ik hou het wel wat makkelijker bij. Ik moet ten slotte elke dag in ieder geval wel wat mails beantwoorden of reageren op wat posts op wat fora of sociale media. En de wekelijkse speedtests geven je een duidelijk meetbaar doel. Zoals ik vroeger ook had bij hardlopen. Elke keer weer minimaal mijn tijd halen of een seconde of wat er af. Dat is de sportman in me die graag een uitdaging heeft om zich aan te meten. Net zoals ik me voorgenomen heb om sinds een tijdje er voor te zorgen dat mijn stukjes hier op de site niet korter zijn dan 400 woorden. Ik zit nu al op 479 dus mag er nu een punt aan breien.

Tot volgende week