logo 10vingers

Een kleine update hoe de progressie nu is en hoe de lessen me bevallen.

Het gaat zou ik zeggen :). Ik zie dat ik alweer een week geen artikeltje geplaatst heb dus ik heb schijnbaar niet hard genoeg geoefend. Ik moest me diep gaan schamen. Ik ben wel elke dag met mijn lessen bezig geweest en heb ook af en toe de speedtests op 10FastFingers gedaan. Maar afgelopen weken ook met andere dingen druk geweest dus wat minder aandacht aan het typen gegeven.

Mijn eerste doelstelling, net zo snel kunnen blindtypen als ik voorheen kon op de oude manier, is al bijna gehaald

Maar omdat ik wel elke dag blind type, mijn mail bijvoorbeeld, hou ik het wel redelijk bij. Ik merk wel dat de snelle progressie die ik de afgelopen 10 weken heb gemaakt van 15 naar 50 woorden per minuut een beetje stokt. Maar dat lijkt me niet meer dan logisch. Want hoe sneller je wordt hoe langzamer het gaat (de progressie). Maar ik merk wel dat, ondanks dat de progressie wat lijkt te stagneren, ik steeds beter wordt. Ik maak procentueel minder fouten en type een  stukje als dit redelijk makkelijk weg. Ik zit gevoelsmatig al bijna op de snelheid die ik voordien had op de oude manier van typen met 3 en een halve vinger en kijken naar de toetsen op het toetsenbord. Dus mijn eerste doelstelling, net zo snel kunnen blindtypen als ik voorheen kon op de oude manier, is al bijna gehaald. En dat voelt erg goed.

Ik merk ook dat ik meer en waarschijnlijk ook langere teksten moet gaan typen om het 'blind' typen in te slijten. Ik kan steeds vaker delen van tekst op 'gevoel' typen. Daar bedoel ik mee dat ik niet nadenk over de letters. Dus moet ik een A een H of een I typen, het gaat dan als vanzelf. Je bent een soort computertje geworden. Ik geloof ook dat daarin het halen van hoge(re) snelheden zit. Ik zal aankomende tijd dan ook proberen me daar meer op te focussen. En ik moet ook vaker stukjes op deze website schrijven als oefening. Maar daarvoor ontbreekt helaas soms de tijd en/of de motivatie en/of inspiratie. Ik merk bijvoorbeeld namelijk dat ik in het verloop van het typen van dit stukje  steeds sneller type en het beter gaat met minder correcties. Waarschijnlijk omdat je er dan lekker inkomt en je vingers lekker warm worden.

Inspiratie

Ik zal me eens gaan verdiepen in onderwerpen of nieuwsitems waar ik eens lekker los op kan gaan aankomende tijd zodat ik heerlijk kan oefenen. I wanna be a speed champion. Kijken hoever deze man kan komen op zijn 'oude' dag.