logo 10vingers

Vandaag mijn 10e wekelijkse progressie video geupload met een waarlijk mooi resultaat

Ik had als doel om eind van dit jaar met 50 woorden per minuut te kunnen typen. En dat met gemak. Daar ben ik voorlopig nog niet maar met de wekelijkse tests bij 10FastFingers zit ik deze week op 50WPM. Dat is natuurlijk wat vertekend want het is zonder punten, komma's, leestekens en cijfers e.d. Maar ik zat 9 weken geleden nog op 15WPM op 10FastFingers dus ik ben al een behoorlijk eindje op weg.

Van 15 naar 50 woorden per minuut na 10 weken

Ik doe mijn wekelijkse videos voor Youtube altijd 'koud'. Dat wil zeggen ik doe mijn dagelijkse typelessen met Gtypist en daarna neem ik direct de video op. Ik maak dus niet net zolang video's tot ik een bepaald resultaat bereik. Het zal dan ook best eens gaan voorkomen in de aankomende periode dat ik een keer lager scoor dan de week daarvoor. Maar dat hoort bij het proces.

Ik was zelf wel wat verrast over de score van 50WPM omdat ik afgelopen week wat minder tijd heb gehad om te oefenen en ook de laatste 2 dagen mindere scores haalde op de 10FastFingers website. Maar eerder heb ik al een paar keer boven de 50WPM gescoord dus in dat opzicht was het niet nieuw voor me.

Eigenlijk voelde ik me wat depressed dat ik gisteren niet hoger kwam dan 45WPM en soms zelfs nog lager. Dan heb je het gevoel van waar ben ik mee bezig en ga ik nu al tegen mijn plafond aanlopen. Maar schijnbaar is dat iets wat bij het proces hoort. Ik maak dat bijvoorbeeld ook mee met mijn golfhandicap. Soms denk je dat je het door hebt en het wel lekker gaat maar dan moet je weer eens door een dalletje om weer beter te worden.

Anyway, mooi dat ik de 50WPM in 10 weken heb gehaald. Dat geeft weer motivatie voor de aankomende weken. Erg benieuwd waar ik over weer 10 weken verder sta. Als je mijn site bookmarked of je aanmeld op mijn 10Vingers-Youtube kanaal dan kan je mijn progressie volgen als je dat leuk vind.

Ik heb de site en het Youtube kanaal puur aangemaakt om mijn progressie te volgen maar vooral om me te dwingen met het typen bezig te blijven en voldoende te kunnen oefenen. Als ik anderen daar plezier mee doe of ze kan motiveren om ook te leren blind typen dan zou dat fantastisch zijn. Wil je daarover, of over wat anders, wat kwijt? Neem dan contact met me op.