logo 10vingers

Alweer een week voorbij. Dus weer tijd voor de wekelijkse video.

Het begint een aardig ritueel te worden en het houdt me 'scherp'. De wekelijkse toetsen om te zien hoe ik er nu voorsta.

De eerste doelstelling -50 WPM- komt in zicht

Ik zie dat ik moeite heb om ook dagelijks mijn gitaar lessen te volgen. Daar sta ik ook nog bijna op nul nivo omdat ik steeds weer stop. Ik kan de basis akkoorden pakken maar daar houdt het wel mee op. Misschien moet ik daar ook een website en Youtube kanaal voor opzetten zodat ik 'gedwongen' wordt om mijn vorderingen bij te houden en wat gestructureerder te werk te gaan. Ik ga daar eens goed over nadenken.

Wat betreft het typen ben ik blij dat er tot nu toe nog steeds progressie inzit en ik nog steeds sneller wordt. Ik heb al een high score van 52 maar met de wekelijkse Youtube video's doe ik het anders. Ik doe eerst mijn dagelijkse typelessen. Die duren 10 tot 15 minuten en daarna neem ik de video op. Mijn vingers zijn dan 'warm' en ik zit er een beetje in. En ik neem dan gelijk mijn eerste resultaat op om dat dat het meest representatief is.

Daarna ga ik nog verder in mijn 10FastFingers account en scoor dan meestal ook nog wel wat hoger. Maar ik wil een score neerzetten die reëel is, dus die ik relatief makkelijk haal. Nou makkelijk is het niet want tijdens die opnames zit ik aardig te zwoegen. Voornamelijk omdat er dan extra druk opstaat omdat ik het opneem. Daar wil ik niet teveel aan toegeven maar ik merk toch dat dat meespeelt.

Maar niet getreurd, ik boek nog steeds progressie en ben daar hardstikke blij mee. En, zoals ik al vaker aangehaald heb, volgens mij kan het nog stukken sneller omdat ik nog steeds teveel fouten maak door het verwisselen van letters of bijvoorbeeld het indrukken van 2 toetsen tegelijkertijd. Ook de automatismen en het 'gevoel' in mijn vingers is er nog steeds niet. Het voelt allemaal nog niet natuurlijk en moet er nog veel energie insteken. Dat heeft waarschijnlijk gewoon (veel) tijd nodig. Misschien heeft dat met de leeftijd  te maken maar misschien is het gewoon het natuurlijke proces.

Ik ga gewoon lekker door met mijn oefeningen en dan zullen de 'geheimen' vanzelf wel openbaart worden. Als ik ze ondek dan zal ik hier daarvan zeker melding maken.