logo 10vingers

Nieuwe high score = 66 woorden per minuut

Terwijl ik met smart op mijn nieuwe toetsenbord wacht heb ik onverwacht een nieuwe high score op 10FastFingers.com.

Het is eigenlijk een goed idee om niet elke dag te "trainen". Een dagje rust kan je goed doen en oefenen doen we zo wie so elke dag wel een beetje omdat er altijd wel een mailtje of een social media post is te schrijven. Gisteren nog wat artikelen gelezen over hoe je snelheid nou te verbeteren. En ik ben al redelijk goed aan het "trainen". Maar daar werd die rust ook genoemd. Maar je, ik ben eigenwijs maar vooral verslaafd geraakt aan al die tests en trainingen. Zo aan het einde van de dag even typeracer erbij gepakt en had zelfs met een stukje tekst, dat weliswaar uit een hele lange zin bestond zonder hoofdletters en alleen een paar komma's, een score van 62 woorden per minuut. Dat is voor geschreven tekst best een heel behoorlijke score. Toen kon ik me helemaal niet meer bedwingen en heb toch een paar speedtests gedaan op 10FastFingers.com.

66 wpm 2019 09 09 typing test english 10fastfingersNa een drietal tests met een hoogste score van 62 woorden per minuut zag ik dat mijn aantal tests staat op 494. Bij de 500 verdien ik weer een nieuwe badge en ik hou van ronde getallen, dus ik dacht ik doe er nog eentje. En die ging bijna foutloos en zonder al teveel haperingen. En daar was opeens mijn nieuwe high score: 66. Toch wel erg tevreden over want ik leek alweer een tijdje stil te staan. Maar ik merkte wel bij het typen van mijn eigen teksten en de oefeningen met echte teksten dat er toch een progressie in zat de laatste weken. Dus een nieuwe highscore zat er wat mij betreft wel aan te komen.

66 Woorden per minuut. De 70 komt in zicht

Ik heb ook gemerkt wat ik nu 'anders' moet gaan doen in mijn trainingen. Ik deed de laatste tijd vooral veel teksten typen met het programma 'Klavaro' en dan de diverse soorten tests en wedstrijdjes op 10FastFingers.

Wat ik nu doe is meer wedstrijdjes en tekstoefeningen op meerdere websites. Ze hebben namelijk allemaal hun eigen specialiteiten, eigenaardigheden en moeilijkheidsgraden. En denk dat dat me weer de volgende boost kan geven. Want nu ik over de helft van de 60 ben wil ik toch wel naar die score van 70 toe. 20 Haalde ik snel, de 30 ook en de 40 bleef ook niet lang uit. Daarna moest ik even wachten op de 50 in week 10. En in week 15 haalde ik al de 60. Maar sindsdien is het moeilijk. De 65 haalde ik in week 20 maar nu bijna zes weken later heb ik pas de 66 aangetikt. Maar het typen gaat zoals gezegd wel lekkerder met vooral minder fouten. Daar zit ook de key naar de snelheid toe.

Anyway, ik struggle lekker door. Ik zit alweer ruim aan de 400 woorden en zie dat het er zelfs al bijna 500 zijn. Ik heb me voorgenomen als ik de 70 heb gehaald om teksten te gaan schrijven van minimaal 1.000 woorden. Tegen die tijd ga ik ook proberen om wat zinnigere teksten en verhalen op te schrijven. Tot nu toe is het vooral een training om goed te leren typen.


De afbeelding bovenaan dit artikel is een test die ik later vandaag deed op een andere site. Mooi om te zien dat ik daar ook de 66 woorden per minuut heb gehaald.