logo 10vingers

logo typeracer.com

Er zijn natuurlijk altijd meer wegen die naar Rome leiden, maar hier een kleine opsomming wat ik er allemaal voor doe.

Zoals jullie hebben kunnen zien op deze website, maar ook zeker op mijn Youtube kanaal, heb ik sinds ik begonnen ben een mooie steady progressie gemaakt die de laatste maanden erg afgevlakt is. Nu heb ik ook al een redelijke snelheid maar ik wil meer, alsmaar meer. Ik wil sneller omdat ik wil zien waar mijn grenzen liggen en ik vind het ook gewoon erg leuk. Ik sla me voor mijn kop dat ik dat niet eerder gedaan heb en ben gaan leren. 35 Jaar met drie-en-een-halve vinger typen zorgt ervoor dat je met een redelijke snelheid kan typen maar je moet toch regelmatig naar het toetsenbord kijken. Met de oude methode typte ik denk ik tussen de 42 en 48 woorden per minuut. Dat is de snelheid die ik nu met gewone teksten ook haal en waar ik al zeer regelmatig overheen ga. Dus mijn winst is nu aan het komen bovenop het feit dat ik niet naar het toetsenbord hoef te kijken.

Ik ga de laatste anderhalve maand wel vooruit maar tergend langzaam. Mijn scores bij 10FastFingers blijven nagenoeg gelijk maar ik merk dat 'normale' tekst typen, tekst zoals dit artikel bijvoorbeeld- steeds sneller en smoother gaat. Wat je bij de diverse tests merkt is dat accuratesse key is om je snelheid te halen. Fouten halen je snelheid ongelofelijk onderuit.

Ik kan nu sneller typen met 10 vingers dan ik ooit deed met 3,5 vingers

Omdat ik de laatste tijd tergend langzaam vooruitga ben ik naar nieuwe dingen gaan kijken. Buiten mijn oefeningen met Klavaro en de diverse tests op 10FastFingers bezoek ik nu ook diverse andere sites waar ik oefeningen en trainingen kan doen. typeracer profile september 2019De site die ik nu dagelijks bezoek en aan deelneem is typeracer.com. Dat doe ik nu ongeveer een dikke week en ik heb het idee dat dat helpt om mijn snelheid weer wat op te krikken. Ik bezocht deze site soms ook al maar niet  frequent. Het moeilijke. maar daarom waarschijnlijk zeer geschikte, van deze site is dat je steeds andere teksten voorgeschoteld krijgt. En ook van verschillende lengtes. Soms is het een tekst met 5 zinnen die redelijk toe doen is. Maar dan komt er weer een tekst langs die misschien 3 zinnen lang is maar met veel "" en -- en getallen. Wat het extra moeilijk maakt maar wel reeel. Wat ook prettig is dat je tijdens je 'races' ingedeeld wordt met mensen van ongeveer hetzelfde nivo. Je hebt dan ook kans om af en toe een race te winnen. Omdat ik vandaag zo lekker ging heb ik er zelfs meer dan 1 gewonnen.

typeracer first 57 wpm

En winnen is altijd leuk. Wat ook prettig is is dat je een grafiek kan tonen van je laatste resultaten of van het begin dat je begonnen bent. Hieronder een grafiek met verloop vanaf de start dat ik me aangemeld heb afgelopen April. In het getypte overzicht zie je dat ik de laatste dagen veel races meegedaan heb en dat je dan ook ziet dat de snelheid op aan het lopen is. Ik zal me de aankomdende weken dan ook veel vaker ook vertonen op typeracer.com om te zien of dat mijn snelheid en accuratesse gaat helpen. Want naar de 70+ op 10FastFingers wil ik zo snel mogelijk.

Anyway, ik hoop dat je wat aan dit artikel en de suggesties hebt. En wil je erop reageren of heb je vragen of suggesties? Neem dan contact met me op.

typeracer scorechart september 2019

Overzicht 10FastFingers tot vandaag

10 fast fingers graph up to today