logo 10vingers

Nieuw officieel persoonlijke high score: 77 WPM

Heel irritant, op mijn backup pc en 2e account of 10FastFingers, had ik al een enorme uitschieter gescoord van 77WPM. Gelukkig heb ik dat nu ook gerealiseerd in mijn officiële account.

Ik had vandaag niet zoveel zin maar toch maar even achter de pc gekropen. En het ging echt helemaal voor geen meter. Scores rond de 65 is net even iets te laag. Maar naarmate ik warmer werd wist ik ook nog een 70 te scoren.

Geduld hebben en doorgaan is schijnbaar key

Ik had natuurlijk eerst, zoals ik meestal doe, even opgewarmd met wat oefeningen met echte teksten. Die scores waren ook al niet om naar huis te schrijven. Maar ik heb toch maar doorgezet want ik weet dat zelfs als het slecht gaat je toch wat gedaan hebt wat je mogelijk later toch weer gaat helpen. Nadat ik wat tests gedaan had op 10FastFingers en het niet echt geweldig ging heb ik maar even de backup pc erbij gepakt, met de GK61 met Kailh box pinks. Dat ging ook niet super maar ik heb maar even doorgezet. Uiteindelijk wel een 71 gescored in een competitie en daar was ik dan wel weer erg blij mee. Maar ik wil elke run eigenlijk heel hoog in de 60 zitten en lieftst ook een paar in de 70. Want die 70+ moet ik binnenkort toch standaard scoren vind ik als ik me wil blijven ontwikkelen.

Hierna toch maar weer mijn werkpc gepakt met mijn Magicforce 82 met Gateron Greens. De Gateron Greens zijn op zich lekkere switches maar ik vind ze toch iets te zwaar. Ik heb al wat nieuwe switches besteld, Kailh box pale blue, en die tijdelijk in mijn hot-swap bordje geplaatst. 400 67wpm screenshot 2019 11 22 typing competition 10fastfingers comVoordat ik weer verder ging met de Magicforce heb ik mijn Hexgears met de pale blues even gepakt om te kijken hoe dat ging. En dat ging verbazend goed. Die zijn iets lichter en ik denk dat dat op de lange termijn toch helpt. En je vingers worden er minder snel moe van.

Als ik daarna weer de Magicforce pak denk ik op een gegeven moment, ik moet weer wat snelheid in mijn vingers krijgen. Dus ik doe 2 runs waar ik zo snel mogelijk probeer te typen. Dan ga je wel fouten maken maar je vingers 'wennen' dan even aan de snelheid volgens mij. En dat deden ze. Ik scoor een redelijke 67 maar met 400 characters en 66 fouten. 400 Characters in een minuut zijn 80 woorden per minuut. Zoveel characters heb ik in een minuut nog niet aangeslagen. Dus ook weer een verbetering. De vingers kunnen langzaamaan steeds meer snelheid aan. En als je zo snel gaat heb je ook een bepaalde flow en ritme. Nu alleen nog even de accuratesse verbeteren.

77 wpm screenshot 2019 11 22 typing test english 10fastfingers comUiteindelijk doe ik weer een officiële run voor mijn officiële score. Kijken wat er mogelijk is. Omdat ik nu in de flow zit lijkt het iets beter te gaan. Ik probeer me ook te focussen op accuratesse en dat lukt uiteindelijk redelijk. Een accuratesse van 95% is nog steeds niet echt voldoende maar de snellere run zorgt voor een nieuw officieel record van 77 woorden per minuut. Een verbetering van 4 WPM dus ik ben er voor nu tevreden mee.

Ik zie wel dat ik nu goed moet gaan letten op mijn tactiek en techniek. Want die zorgen ervoor dat je hoger kan scoren. Ik heb nu lekker loze vingers en ben benieuwd wat ik a.s. woensdag voor elkaar kan krijgen. Voor nu ga ik in ieder geval trots het weekend in.

22 november 2019 77wpm