logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Chaos in mijn hoofd

Waar ben ik nu mee bezig? Zoals je ziet zijn er de laatste tijd weinig artikelen terwijl ik wel nieuwe dingen heb aangekondigt.

Om die zelf gestelde vraag maar direct te beantwoorden ik ben met van alles bezig. Natuurlijk type ik elke dag nog mijn oefeningetjes. En ik zit nog steeds in een stijgende lijn en dat vind ik wel kicken om te zien. Al 3 maal de 80 barriere geslecht en ook het typen op zich gaat beter. Ik krijg steeds meer gevoel en houdt mijn vingers automatisch veel dichter boven de keys. Dus dan hoefen je vingers veel minder afstand af te leggen. Het is een heel lekker gevoel dat het steeds meer een tweede natuur wordt. Het is moeilijk uit te leggen maar het voelt alsof ik steeds meer perfectioneer in de techniek.

Gitaar

Ik ben natuurlijk ook bezig met de gitaar en dat gaat ook steeds beter. Natuurlijk voelt het nog lang niet als perfect en ben ik nog in de absolute beginners fase. Maar ik ben wel beter dan toen ik begon. Ik merk ook elke dag vooruitgang, maar dat zijn hele kleine stapjes. Kleine details die de gisteren nog niet, of nog niet goed genoeg, lukken lukken nu wel. Maar ik zie wel dat voordat ik echt wat nummertjes goed kan spelen ik wel enige maanden verder zal zijn. Maar de progressie geeft vertrouwen en houd me gemotiveerd. Ik zie trouwens in deze tekst veel D's en T's uitdagingen. Ik maak daar nogal eens fouten mee omdat ik daar niet goed in ben. Misschien moet ik daar ook eens tijd in gaan steken. Anyway, de gitaar heeft me nu wel te pakken en ik hoop nog mooie dingen aan jullie te laten zien. Ultieme doel is o.a. om aan het eind van de jaarchallenge een eigen nummer te maken. Meer tegen die tijd.

Piano

En dan de piano die ik aangeschaft heb. Om heel eerlijk te zijn heb ik daar nog helemaal niks mee gedaan. Moet dat nog in mijn dagelijkse routine inbrengen. Maar dat komt er ook nog wel van. Belanngrijkste is dat ik de Thomann SP-5600 (Medeli SP4200) nu in huis heb. Om diverse redenen kom ik dat op dat moment doen en dan staat ie er maar. Het is een mooi gezicht in mijn huiskamer met open keuken. Ik ben sowieso bezig om thuis wat orde te brengen en wat opnieuw in te richten en wat te schilderen enzo. Daarna ook meer tijd voor de piano. Ik heb sowieso (zomaar dat woord 2x achter elkaar) moeite om op te starten met zulke nieuwe uitdagingen. Ik moet er maar eens een goed concept aan vastplakken om me gemotiveerd en aan de gang te houden.

Maar er is meer

Ik worstel nog wel met wat zaken en kreeg van een bekende het boek "De kracht van het NU". Ik weet niet of ze er nog wat mee bedoeld maar ik moet dat boek zeker nog doornemen. En zo staan er nog wat andere zaken op de rails.

En dan tijdens deze corona periode is het ook belangrijk om gezond te blijven en te sporten. En dat doe ik bijna dagelijks. Je ziet het niet aan me, ben te zwaar, maar wel behoorlijk fit. Kan natuurlijk altijd beter maar ik doe er zeker wat aan. Nu alleen nog wat kilo's kwijt. Ik was er dit jaar al 10 kwijt maar die corona heeft de rem erop gegooid. Ben ondanks de corona toch wel een dikke kilo kwijt. Nog een kilotje of 15 te gaan en dan zit ik op een mooi gewicht voor mij. Volgens de boekjes nog steeds te zwaar maar iedereen is anders zullen we maar zeggen.

Zo ik heb weer een heerlijke type oefening achter de rug. Ruim 600 woorden eruit gerammeld. Het is met alles zo dat als je maar oefent het steeds beter wordt. Moet ik dat nu ook maar eens gaan doen met ........ Ik doe mijn best.