Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Windows sucks

Vandaag helaas niet toegekomen aan mijn typetraining. Vanavond wel even vlug 5 minuten door de oefeningen gegaan, maar verder geen tijd en zin meer in.

Ik ben al een jaar of 3 bezig met leren van Linux. Handig voor mijn werk omdat ik ook wat server zaken doe e.d. Maar ook omdat ik al langer de gedachte heb om te kijken of Linux een goede vervanging kan zijn van Windows. Heb me daar veel in verdiept en heb zelf voor Fedora gekozen een aantal jaren geleden en dat staan op een backup pc om te testen. Dat bevalt zo, dat nadat ik vandaag weer issues met Windows had besloten heb om de overstap te maken. Heb op mijn werkpc dualboot Fedora XFCE gezet. Alles is redelijk snel ingericht maar er zijn altijd wat opstart probleempjes. In dit geval overzetten van mail. Dat moet ik uiteindelijk toch met de hand doen. Kost eenmalig wat werk, maar dan heb je ook wat.

Ik hou een dual boot omdat ik voor enkele zaken nog Windows nodig heb en vooral om af en toe mijn games, Assetto Corsa & rFactor 2, te spelen. Die kunnen helaas nog niet op Linux.