Ik wens jullie allen natuurlijk allereerst een gezellig, warm, gelukkig, succesvol en bovenal gezond 2020.

Ondanks dat het vandaag de eerste dag is van het nieuwe jaar, en ik dus niet helemaal fris ben, toch maar de wekelijkse progressie video gemaakt. Omdat ik dat jullie, en mezelf, beloofd heb om dat 52weken te doen. Dus dan ook op een dan waarbij je weinig slaap hebt gehad en zeker minder hebt gewerkt en geoefend zo die rommelige dagen na de kerst. En de 74 woorden per minuut die ik heb gehaald in deze video ben ik toch wel trots op. Mijn een na hoogste score (75WPM) op video, en mijn twee na hoogste score (77WPM) overall. Je kan nu wel stellen dat ik steady in de 70's kan typen.

Ik ben er erg trots op dat ik mijzelf het afgelopen jaar wat nieuws geleerd heb en dat ik er zelfs behoorlijk bedreven in ben geworden. Zoals je in de video ziet is de 74WPM een top 15% resultaat. Dat betekent dat van alle miljoenen deelnemers aan die site ik bij de beste 15% hoor. En dat vind ik voor deze middelbare man een heel goed resultaat. badge 10 fast fingersIk heb nog 10 video's te gaan voordat deze jaarchallenge voorbij is en ik heb er dan ook goede hoop op dat ik die 75WPM dan steady kan halen. Ik denk dat ik na dat jaar stiekem nog een beetje blijf doortrainen met de oefeningen en de tests omdat ik toch wel wil zien of ik ooit éénmaal de 100WPM grens kan breken. Die badge zou ik graag ook halen bij 10FastFingers.com. Als het zover komt zal ik dat zeker hier uitgebreid verslag over doen.

De eerste dag van het jaar

Ik heb wel toegeleefd naar deze eerste dag van het jaar. Voor mijzelf was 2019 een rampzalig jaar. Ik heb weinig verdiend, me belabberd gevoeld en wat al niet meer. En de laatste 2 maanden heb ik me volgepropt dus ook nog een paar kilo aangekomen. Het maakte me allemaal even niet meer uit en ik begon te hunkeren naar een nieuwe start. Nu is het hebben van goede voornemens een beetje raar misschien, maar ik vind en voel zo'n jaarwisseling toch als een soort van grens. En heb sommige jaren echt het gevoel dat ik 'opnieuw' kan beginnen. En dat geldt zeker voor 2020. Ik wil 25 kilo afvallen, leuke (interim)job vinden, een vriendin, veel sporten en gezond eten, fijne sociale contacten en events en nog wat meer zaken. Eigenlijk wil ik een heleboel, we zullen zien wat er allemaal van komt, maar dat gewicht is wel een van de belangrijkste zaken.

Ik ben erg toe aan een 'awesome' jaar!

Of ik van al die zaken hier verslag ga doen weet ik nog niet maar ik zou zeggen, hou deze site in de gaten.

En voordat ik dit blog afsluit wil ik nog even wat kwijt over oudejaarsconferences. Ik vier oudjaar altijd bij dezelfde groep vrienden en dan praten we lekker bij, en is er drank en eten in overvloed. Dus tv kijken is er dan niet bij en dat vind ik ook heerlijk. Daarom de oudejaarsconferences van Claudia de Breij en Martijn Koning opgenomen. Op zo'n eerste dag van het jaar is het altijd wel lekker om een beetje op de bank te hangen en dan dat soort dingen even terug te zien. Nu ben ik van beide geen fan maar ik heb het toch maar geprobeerd. Claudia is wat te links zeg maar voor mijn doen. Maar ik heb haar hele show met veel plezier uitgekeken. Mooi van opbouw, inhoud en tempo. Ik vind dat ze op deze show erg trots mag zijn. Chapeau. En ze zag er ook nog eens fantastisch afgetraind uit. Ik wordt altijd wel warm van afgetrainde lichamen als die vrouwen toebehoren. Mmmmm.

Even later de show van Martijn Koning geprobeerd. Ik heb hem uitgezeten maar wat een simpelheid en laag maar vooral slecht niveau was dit zeg. Ik heb een paar keer moeten lachen maar over het algemeen was het van een treurigheid daar lusten de honden geen brood van. Ik weet niet of dit het niveau is van de RTL4 kijker, maar ik denk dat we hem voorlopig wat minder terug zien op tv. Als ik zo vlug de recensies op internet lees dan ben ik niet de enige die deze mening heeft.

2020 happy new year

Anyway, het nieuwe jaar is gestart. Maak er wat moois van.