logo 10vingers

2 Woorden per minuut minder dan afgelopen week maar toch ben ik er tevreden over.

Ik ben tevreden omdat ik ondertussen wel weet dat de weg naar de top niet gaat via een lineaire rechte lijn. Ik merk dat ik zelfs soms enorm inzak. Afgelopen week had ik opeens moeite om boven de 55 woorden per minuut te scoren. Ik heb toen 2 dagen niet geoefend en daarna weer vrolijk verder gegaan. De afgelopen week heb ik dan ook mijn officiële high score van 71 WPM neergezet. En ik weet dus dat ik dat kan maar dat het ook tijd kost om dat weer te halen.

Ik word nog steeds sneller ondanks mijn oude dag

Ik weet niet of mijn leeftijd enige invloed heeft op de snelheid waarop ik vooruit ga, maar ik ga vooruit. Ik merk steeds weer dat typen me elke week weer wat beter en makkelijker afgaat en dat ik steeds makkelijker ook de niet standaard toetsen vind. Vanochtend voordat ik de video heb opgenomen heb ik een paar speedtests gedaan waarbij ik me extreem heb gefocused op accuratesse en ritme. Dus niet 'snel' typen maar in een mooi doorlopend ritme. Ik haalde toen heel eenvoudig enkele keren 65 woorden per minuut. Dat betekent dat ik ten opzichte van enighe weken geleden toch wel weer een stap gemaakt heb. Ik bleef beetje hangen rond de 61 a 62 woorden per minuut en daar ga ik nu regelmatig makkelijker overheen.

Al met al zie je dus dat consequent dagelijks een minuut of 20 oefenen helpt. Wat ook een belangrijke factor in het begin is geweest -voor diegene die deze uitdaging ook willen aangaan- is dat nadat ik kon blindtypen ik direct ALLES blind ben gaan typen. Dat koste me toen wel wat meer tijd want ik haalde de 20 WPM niet eens terwijl ik met mijn 3 en een halve vinger makkelijk de 45 WPM haalde. En kijk NOOIT naar je toetsenbord. Als je dat vanaf het begin goed oppakt dan komt je er volgens mij wel.

Ik had wel een hard hoofd in dat ik op mijn grens aangekomen was maar merk dat ik nu weer makkelijker wat sneller kan dus een heel klein stapje is weer gemaakt. Gelukkig ben ik met deze website begonnen en de wekelijkse video's want die zorgen ervoor dat ik gefocused en gedisiplineerd blijf om dagelijks te oefenen. Dat je dan progressie ziet en je toetsenbord een werktuig wordt dat je steeds beter beheerst geeft veel voldoening en houdt je ook gemotiveerd.

Tot volgende week.