logo 10vingers

Na 12 weken progressie doe ik deze week een stapje terug. Het hoort allemaal bij het proces.

De score valt me nog niet eens heel erg tegen want ik heb deze week een stuk minder fanatiek kunnen oefenen omdat ik nogal druk was. En dat zie je gelijk terug in het resultaat.

Even een stapje terug

Maar het is natuurlijk ook niet erg aannemelijk dat alles 1 rechte lijn omhoog zou zijn. Ik vind het al verbazend dat ik in die 12 weken alleen maar sneller was geworden en in het gewone dagelijkse typewerk al ruim boven het wereldse gemiddelde type. Dus ik kan daar alleen maar trots om zijn. Maar ik ga niet achterover hangen en tevreden zijn want ik ben nog lang niet waar ik wil zijn.

Uiteindelijk wil ik bij 10 Fast Fingers makkelijk elke week, nee zelfs elk uur, een minimale score van 75 woorden per minuut halen. Dat laat zich dan vertalen in ongeveer 60WPM in gewoon typewerk en dat is echt wel een behoorlijke snelheid voor iemand die niet is opgeleid als typist. En ook niet als Neerlandicus want zoals jullie misschien al gemerkt hebben maak ik wel wat fouten met mijn Nederlands. Om over stijl maar helemaal niet te spreken. Maar daar focus ik me in deze stukjes ook niet op. Deze stukjes zijn vooral bedoeld als een type oefening en die stukjes moeten er dus zo snel mogelijk uitgerammeld worden.

Uiteindelijk wil ik dus gewoon lekker vlot en makkelijk snel kunnen typen. En dan ook blindelings alle toetsen, getallen en tekens vinden zodat ik er bij mijn coding een fijne tool bij heb. En aangezien ik nu alles blind type merk ik al dat het gevoel steeds fijner en vertrouwder wordt. Maar voor deze oude baas zal het nog wel een tijdje duren voordat het een tweede natuur is geworden. Maar ik blijf er aan werken.

Het kriebelt nu ook wel weer om mijn gitaarlessen op te pakken. Eigenlijk is dat net zoiets als typen, je moet makkelijk, snel en blind de 'grepen' vinden, en dan ga je vanzelf muziek produceren. Misschien moet ik dat ook maar via wekelijkse videos en via deze site gaan doen net als dat typen. Want dat gaf en geeft me een stokje achter de deur om bezig te blijven. En nu ik in de flow ben en het beloofd heb zal ik elke week die videos blijven maken. En dan ga je toch een beetje met de billen bloot en dat zorgt er dan weer voor dat je geïrriteerd en vermoeid toch aan het einde van de dag je dagelijkse oefeningen oppakt.

Ik zeg, tot volgende week.