Oefenen met 10FastFingers.com

Waarom? Ik oefen niet meer zo fanatiek als in het begin maar toch voel ik dat ik nog steeds beter wordt. Maar het gaat zo langzaam.

Ik heb al een 2 maanden geleden mijn high score bereikt van 77 woorden per minuut. Maar dat zijn uitschieters die soms voorkomen. Vandaag scoorde ik een 76 WPM dus mooi dat ik die uitschieter al bijna gehaald heb voor de 2e keer.

Vandaag 76 WPM en ik maak nog steeds progressie

Ik blijf dus progressie maken. Nog niet zo lang geleden, denk een maand of 3, wilde ik bij elke run minimaal 60 WPM scoren. En dat ging met moeite. Nu is diezelfde doelstelling veranderd in minimaal 70 woorden per minuut. 76 wpm screenshot 2020 01 12 typing test english 10fastfingers comIk scoor dan de laatste weken meer dan de helft van de scores in de 70's. En de slechtere scores zijn dan over het algemeen hoog in de 60's.

Al met al maak ik dus nog steeds, als middelbare man, progressie door. En vandaag had ik voor het eerst eigenlijk dat ik niet elke letter zag en visualiseerde maar vonden mijn vingers de toetsen zonder dat ik dat 'visuele' erbij nogig had. Na een tweetal oefeningen was dat weer weg maar geeft mij wel aan dat de volgende fase, gedachtenloos typen, er aan zit te komen. Als dat toch eens gaat doorbreken dan kan ik echt aan mijn snelheid gaan werken. Misschien dat die ultieme, voor mij, 100 grens dan ook eens een keer gebroken kan worden. Die 100 WPM badge bij 10FastFingers lijkt me wel ontzettend gaaf. Maar als ik dat al ga redden zal dat zeker niet voor het eind van dit jaar zijn denk ik.

Anyway, ik oefen en type weer lekker door en ben benieuwd wat 2020 verder allemaal nog meer voor mij in petto heeft. 25 Kilo minder, een leuke job of interim opdracht en nu eens echt leren gitaar spelen zijn een paar van mijn goede voornemens. U hoort dus nog veel meer van mij dit jaar.