logo 10vingers

Record na record: 68 wpm op typings.gg

Het blijft een struggle maar ik haal steeds hogere scores in de speedtests.

Ik wil te snel. Veels te snel. Ik wil snel naar die 70 en de 75 woorden per minuut. En hoger. Honderd wil ik ook een keer halen. Maar alles heeft zijn tijd nodig en dat blijft altijd frustrerend want ik wil zo graag. En af en toe moet je ook je rust nemen maar dat typen en die competities beginnen een verslaving te worden. Terwijl ik vanmiddag al een paar testjes en teksten heb getypt op verschillende sites ben ik deze avond toch weer even achter de computer gekropen.

Barry Stevens: "Vooral doorgaan"

Terwijl ik Nightwish op spotify aan heb staan maar wat speedtests gedaan op typings.gg. Ook een leuke site om te oefenen. Ik heb vanavond zitten kijken naar het programma van Jan Smit, "Beste Zangers". Dat programma schijnt al bijna 10 jaar op tv te zijn maar ik heb niet zoveel met Jantje. Maar door de vele promo's en positieve reacties ben ik dat programma dit jaar gaan kijken en ik ben overweldigd. Wat een mooi programma is dat, en het verrast elke week weer. En ook ik hou het geen hele uitzendig droog. Aangezien vanavond de zangeres van Nightwish aan de beurt was heb ik dat nu maar even op Spotify opgezet. Lang niet naar geluisterd maar wat een heerlijke band is dat toch. En ondanks de intense muziek lukt het me nog behoorlijk snel te typen zoals je aan de visual bovenaan dit artikel kan zien. One of my best scores ever en zonder fouten! Terwijl ik vanmiddag amper en met moeite de 60 kon halen in diverse tests. Maar ook nadat ik gisteren al een 67 wpm 2019 09 13 typing test english 10fastfingers comhigh score had op 10FastFingers met 67 woorden per minuut. En daar was de accuratesse ook al hoog, een vereiste om goed te scoren. En elke high score geeft een ontzettende kick. Vooral omdat ik steeds dichter bij mijn eerste (50wpm) tweede (75wpm) doel van het jaar kom. Maar die stap van 67 naar 75 is zo nog niet gezet. Ik word een beetje euforisch van die bijna 70 maar zou zo maar nog maanden kunnen duren voor ik bij de 75 ben.

Wat ik wel merk, en al vaker aan gememoreerd heb, is dat het typen van echte en langere teksten steeds makkelijker en sneller gaat. Op typeracer.com bijvoorbeeld wordt na je test de tekst in stukjes ontleed en dan zie je hoe je scoort per paar woorden. En daar kom ik nu soms stukjes tegen van 3 of 4 woorden die ik met een snelheid typ van boven de 80 woorden per minuut. Dat geeft mij vertrouwen dat ik ooit met die snelheid moet kunnen gaan typen over het geheel. En dat gaat gewoon lukken! Ik hou gewoon de legendarische woorden van Barry Stevens in mijn achterhoofd: "Doorgaan, vooral doorgaan". Dat zei die dan wel tegen mensen die misschien iets minder getalenteerd waren maar het motiveerde hen wel om te doen wat zij leuk vonden. En ik vind het leuk en hoef niet de wereldkampioen typen te worden. Daar ben ik waarschijnlijk ook te oud voor. Maar als ik iedereen in mijn directe omgeving kan verslaan ben ik toch een beetje kampioen.

floor jansen zangeres Nightwish
Foto: Rjforster, CC BY 2.0

Allemaal gekkigheid natuurlijk en ingegeven door de euforie van die 68 die ik net scoorde en aangewakkerd door de heerlijke muziek van Nightwish en vooral de loepzuivere stem van zangeres Floor Jansen.

Anyway van die Nightwish wordt ik wel blij en vrolijk. En tijdens het luisteren toch weer een stukje van bijna 600 woorden eruit gerammeld. Ik krijg steeds meer zin in dat boek en de korte verhalen die ik wil gaan schrijven. En wat filosofische overpeinzingen om verder op te discusseren. Dus hou mijn site in de gaten want zoals ik me nu voel ga ik helemaal los als ik op de 75 woorden per minuut zit.