logo 10vingers

Een nieuw hoogtepuntje, een 'personal best'

Elke nieuwe 'high score' geeft weer moraal voor de toekomst.

Zolang ik steeds weer nieuwe high scores kan neerzetten blijft de moraal hoog en ook het vertrouwen dat er nog steeds meer in zit. Gelukkig maar want ik ben nog lang niet waar ik wil zijn. Maar mijn vingers vinden nog steeds niet 'blind' alle toetsen. Ik haal nog steeds teveel letters door elkaar. Dus ik zal moeten blijven oefenen, maar deze nieuwe 'high-score' is wel een opstekker.

Gepiekt met 47 WPM.

new high score 47Zoals topsporters toewerken naar hun toernooien werk ik toe naar het worden van een 'keyboard wizard' :). Nou is een topsporter wel wat meer toegewijd en is dat, als het goed is, zijn dagtaak. Bij mij ligt dat natuurlijk anders, ik moet ook nog andere dingen doen op een dag zoals werken. Maar de dagelijkse oefeningen en o.a. het schrijven van deze stukjes brengen me langzaam wel dichter bij mijn doel. En natuurlijk niet te vergeten de subjectieve 'speedtests' waar ik er meestal een stuk of 3 doe per dag op 10fastfingers.

Leren typen met Gtypist

Mijn dagelijkse oefeningen doe ik, zoals ondertussen wel bekend, met het gratis programma Gtypist. En die houdt ook van je oefeningen je high scores bij. Dus als je daarin verbeterd is dat ook een leuke opstekker.

Onderstaand een type oefening waarbij ik een bruto score heb van 41,22 woorden per minuut. Hij rond dat af op basis van mijn 1,9% foutpercentage naar effectief 37,34 WPM. Een verbetering van bijna 3WPM ten op zichte van mijn eerdere high score ongeveer een week geleden. Erg leuk om te zien. Feeling proud.

gtypist test 2 mei 2019

Ik ben natuurlijk niet geheel objectief en heb ook alleen ervaring met de typetrainingen van Gtypist, maar desondanks denk ik dat het een goed programma is om de basis te leren. Wil je ook leren blind typen dan zou ik in ieder geval dit programma ook eens proberen. Je kan het gratis downloaden dus geen belemmering om het eens te proberen. Als je ermee aan de slag gaat dan hoor ik graag je ervaringen.

Laatste 2 weken bleef ik beetje hangen in de progressie maar als ik zie dat ik vanaf 9 april -zie grafiek bovenaan artikel- gegaan ben van 28 naar 47 woorden per minuut dan geeft dat wel een kick. Beniuwd wanneer ik voor de eerste keer de 50WPM scoor en benieuwd waar ik sta op 1 Juli. Dat is over een kleine 2 maanden. Ik zal niet teveel mijn verwachtingen en hoop hier uitspreken maar probeer gewoon dagelijks te oefenen en dan maar zien waar ik dan op sta.


Kadang, 49 WPM

6 mei HIGH SCORE 49Nadat ik vanmiddag dit artikeltje geschreven heb en de hele avond achter mijn PC gewerkt heb om een installer script te maken voor mijn nieuwe Fedora 30 installaties op mijn PC's en laptop toch vlug nog even 10Fastfingers opgestart en een testje gedaan. Helaas deed ik dat zonder in te loggen zodat mijn score niet is geregistreerd. Verwachte er toch niet veel van maar wilde nog één run doen waarbij ik geen fout maakte. Dat is gelukt, 100% score. En dat resulteerde in een 49. Jippie !!