logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

VPS

Zal ik nu eindelijk tijd krijgen om weer wat serieuzer aan mijn typevaardigheid te werken?

Omdat ik de laatste 3 á 4 weken nogal druk geweest ben heb ik niet meer zo fanatiek en dagelijks kunnen trainen. Maar ik deed natuurlijk al mijn werk wel met 10 vingers alhoewel dat niet zo veel type werk is. Ik merk nu wel als ik dit tekstje type dat alles er zo op het eerste oog nog wel lekker inzit. Ik zal geen persoonlijke snelheidsrecords gaan breken maar  dat komt wel weer in de toekomst.

Ik was de afgelopen weken o.a. bezig met het verhuizen van mijn klanten naar nieuwe servers. Ik heb om diverse redenen afscheid genomen van mijn huidige 'leverancier' en ben overgestapt op een verstandigere, betere en ook nog een goedkopere oplossing. Aangezien al mijn klanten mail nodig hebben heb ik die ondergebracht bij een nieuwe grote partij in Nederland. Daar heb ik een aantal VPSen gehuurd waar mijn klanten op gehost worden en de email wordt verzorgd inclusief  een goed werkend spamfilter. Mijn klanten die 'zwaardere' sites hebben en of met veel bezoekers en/of nieuwsbrief abonnees heb ik op zelf ingerichte VPSen gezet bij Vultr.

Vultr VPS

Vultr VPS. Ontvang korting met deze linkIk ben al een 6-tal jaren bezig om me meer en meer te verdiepen in het opzetten en onderhouden van Linux webservers. En daarvoor gebruik ik Centos 7.x momenteel. Ik heb in die jaren o.a. geëxperimenteerd met Digitalocean, Scaleway, Linode, Hetzner en Vultr.

Ik heb ze allemaal uitgetest en om diverse redenen ben ik nu voornamelijk actief op Vultr en Hetzner. Vultr gebruik ik voornamelijk voor het hosten van websites en nieuwsbrief apps. Op Hetzner doe ik voornamelijk mijn development en mijn backups. De anderen zet ik sporadisch in voor projecten en richt ik in voor klanten op verzoek.

Wil je meer weten of heeft u ook een oplossing voor uw website(s) en/of apps nodig neem dan contact met mij op. Ik help u graag.

Naast het feit dat ik al sinds begin 2000 websites bouw en dus bedreven ben in HTML en CSS/Sass heb ik me de afgelopen 6 jaar ook steeds meer verdiept in Linux en aanverwante zaken. Eigenlijk ben ik hierdoor een all-round ICTer geworden. Ik heb kennis van veel zaken en ben dus breed inzetbaar. Ook heb ik erg veel ervaring met klanten contact, support en onderhoud/bouw van hardware.

Ik heb erg veel plezier in al deze techniek en deze halve nerd hoopt daar nog lang plezier aan te beleven. En typen dat doe ie ook al een stuk sneller dan begin dit jaar. Win win dus.