logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Daar zat ik dan op dinsdagavond 26 april. Te kijken naar Vandaag Inside zoals ik bijna elke dag toe. En mijn mond viel open en mijn tenen kromden. Dit was erg ongemakkelijk en zelfs ik, die best wel wat kan hebben, dacht "Doe dit nou niet, dit gaat te ver". Te ver voor TV.

Kroegpraat is het. Ik vind dat Johan op zich goed begon en een punt wilde maken. Maar omdat zijn anadotes nogal vaak hilarisch zijn haakte Gijp in en die begon te lachen. Sfeertje was gelijk bepaald en daardoor werd de verkeerde rails genomen en ontspoorde het toen Johan Derksen er vanwege de tijd een eind aan moest breien en het wat spannerder wilde maken. Die opmerking van de kaars die ze erin stopte was over de top en in een opwelling gemaakt. Althans dat denk ik.

Maar wat er toen gebeurde heeft me toch wel hogelijk verbaast. Iedereen, maar dan ook iedereen, viel over hem heen. In de Social Media, maar vooral in bijna alle talkshows en nieuwsprogramma's werd hij 'kalt gesteld'. Helemaal afgebrand, zoals die 1000 uren kaars, tot op het bot. En ik verbaas me over de hypocrisie van dit alles. Zoals ik al aangaf ging hij over de grens maar gebeurde dat in het moment. Niet handig, ontzettend stom, maar die dingen kunnen gebeuren. Ik ben van mening dat hij dat in de latere uitzendingen prima recht heeft gezet maar in alle nieuws- en talkshows werd hij dagenlang vermorzeld. Hij werd gelijk ontslagen bij een paar radiozenders en hij heeft problemen met zijn theater toer die die belangeloos doet.

Wat is er toch aan de hand in dit land?

Johan Derksen heeft zeker niet slim gehandeld en wat ie zei kan niet door de beugel. Maar het lijkt mij dat het publiek dat naar Vandaag Inside kijkt niet zo snel geschokt is en dit wel kan hebben. Het is vooral de woke mens die nu hem nu keihard vermoord. Die woke mensen waarvan een groot deel niet naar deze show kijken maar wel meelullen. En alleen het fragment bekijken dat zeer belastend is voor Johan Derksen. Als je alles bekijkt dan zie je wel dat het meevalt. Vooral als je het neerzet tegen andere dingen die er op dit moment spelen. Vele zedenzaken bij D66 bijvoorbeeld en de akkevietjes van Pechtold. Daar wordt geen aandacht aan besteed. En de D66'rs zijn angstvallend stil op Twitter. Nee, het komt ze allemaal erg goed uit op dit moment. Of gaat er toch een kentering komen en stapt Kaag straks op en zit Pechtold in het strafbankje? Dat zou gerechtigheid zijn.

Ik zou zeggen, zand erover, niet meer doen en gewoon doorgaan. Want dit programma was een verademing om naar te kijken. Want het gescripte en gestuurde Op1 en Jinek is het aangluren niet meer waard. Daar zit ik de hele uitzending met gekromde tenen.