logo 10vingers

10tallen zijn mooie grenswaardes. Ik heb de volgende mijlpaal bereikt.

Elke nieuwe 'grens' die je doorbreekt geeft toch wel een kick. Dus het toetreden tot de 40+ WPM groep is toch wel een kleine tussendoor mijlpaal en een bevestiging van het feit dat dagelijks oefenen echt helpt. Ben benieuwd hoever ik kan komen. "The game is on".

Nieuwe mijlpaal, 40 woorden per minuut

In de video vertel ik dat ik ongeveer 10 minuten per dag oefen maar dat zijn puur de 'lessen'. Verder typ ik bijna alles nu met 10 vingers. Dus mijn mails, deze onregelmatig verschijnende stukjes en andere zaken. Al die dingetjes helpen me zie ik nu.

Mijn doel was om aan het eind van dit jaar te kunnen typen met een snelheid van 50 woorden per minuut. En dan bedoel ik niet die wekelijkse snelheidstests die ik upload, maar echt easy 50 woorden per minuut inclusief leestekens, HOOFDLETTERS, getallen en speciale tekens. Want die speciale tekens gebruik ik veel in mijn werk. Ik denk dat om die snelheid te kunnen halen ik ongeveer 55 woorden per minuut moet kunnen halen in de speedtests. En dat elke keer weer.

Als ik nu zo mijn progressie bekijk dan denk ik dat ik dat veel eerder kan halen dan het einde van het jaar. Maar ik besef me goed dat de stap van 15 naar 40 woorden per minuut in 5 weken natuurlijk niet betekend dat ik de volgende 5 weken weer een stap van 25WPM ga maken. Ik zal al blij zijn als ik de 50 (=+10WPM) woorden per minuut ga halen in die tijd. Maar ik merk ook dat ik met kleine dingetjes mijn motivatie moet gaan behouden omdat de snelheid waarmee je vooruitgang boekt natuurlijk langzamer gaat naarmate de tijd vordert.

Ik haal nog steeds letters door elkaar of typ een letter naast de letter die ik moet hebben. Of ik druk soms ook twee toetsen tegelijkertijd in omdat ik net naast een toets zit. Ik heb al zitten googlen maar kan niet precies vinden hoe je dat moet gaan verbeteren. Ik heb het idee dat door het gewoon veel te doen je de toetsen 'blind' vind zonder erover te hoeven nadenken. Ik verwacht eigenlijk als ik zover ben weer grote stappen kan maken. Maar daar zijn we voorlopig nog lang niet.

Ik zie dat ik te hard wil gaan maar moet mijn eerste doelstelling van easy 50 woorden per minuut kunnen typen eerst maar eens moet zien gaan te halen, daarna komen de nieuwe uitdagingen wel. Want uiteindelijk een keer de 100WPM halen lijkt me wel een hele kick.