logo 10vingers

Het was alweer 5 maanden geleden dat ik een 5 minuten typing test video heb gemaakt en geplaatst. Ik wilde dat eigenlijk elke 2 maanden doen om mijn, hopelijk, progressie te volgen. Maar sinds ik redelijk snel kan typen en de snelheidswinst marginaal gaan is de motivatie om dagelijks en gestructureerd te oefenen een beetje afgenomen. Ik zal proberen dat aankomende tijd wat beter in de gaten te houden.

Ik was verrast maar toch ook weer niet

Omdat het al bijna een half jaar geleden is was ik wel benieuwd hoe ik ervoor sta. En ik was aan de ene kant verrast maar aan de andere kant ook niet. 2 WPM sneller dan 5 maanden geleden lijkt weinig maar is toch sneller. En ik merk dat ik ook weer makkelijker type. Dat is een gevoel en kan ik zo niet uitleggen maar het heeft met ervaring en techniek te maken. Ik denk dan ook nog steeds dat er wel hogere snelheden mogelijk zijn. Hoe sneller je wordt hoe kleiner de stapjes. En als ik zie dat ik een jaar geleden voor het eerst in een 1 minuut test voor het eerst de 80 WPM doorbrak en nu pas een high score heb van 87 WPM, dan zie je dat progressie nu langzaam gaat. Misschien probeer ik binnenkort als ik er echt tijd en focus voor heb om een paar weken echt gestructureerd te gaan trainen. En dan zien of je dan echt vorderingen maakt. Maar voor nu ga ik gewoon door met mijn paar dagelijkse oefeningen en type ik lekker blind door. Want uiteindelijk is het niet zo moeilijk om blind typen te leren en is het heel erg handig. Ik ben super blij dat ik dit geleerd heb.

En kan jij nog niet blind typen dan raad ik je aan om dat zeker te gaan leren. In een paar maanden met 10 minuten per dag kan jij dat ook makkelijk. En hoe vaker je daarna typt hoe sneller je wordt. TIP: Zorg dat je accuraat bent. Dus zorg dat je zo min mogelijk fouten maakt en focus je niet op snelheid. Snelheid volgt vanzelf. Je moet alleen wat geduld hebben. Maar dat is een understatement ;).