logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

afbeelding Creativity

Ik kan heel erg veel. Ik ben een autodidact en hou me veel bezig met webbouw, hosting, updates en onderhoud en Linux. Maar ook het bouwen van PC's of het 'schoonmaken' van jouw windows PC draai ik mijn hand niet voor om.

Alleen het vormgeven van dingen, zoals een website, ben ik niet goed in. Het voorbeeld zie je hier :). Ik kan wel goed beoordelen als in een ontwerp een dingetje niet lekker zit, maar een heel eigen ontwerp maken is me niet gegeven. Een maatje van me zij me meerdere malen dat ik me daar eens in moest verdiepen. Maar ja, hij is een art-director en een kunstenaar. Hem is het bij zijn geboorte meegegeven. Ik vind 'mooie' dingen fijn om naar te kijken maar merk dat het zelf designen me niet ligt. Ik maak liever dingen. Of zoals ze vroeger tegen me zeiden, wat jij met je ogen ziet sloop je met je handen. Dat vond ik altijd erg vervelend want ik was geinteresseerd in dingen. Hoe zit het in elkaar en hoe zet je het weer in elkaar. En ja, dat gaat dan zeker als je jong bent nogal eens mis. Maar volgens mij hoort dat bij het leerproces en moet je dat kinderen gunnen en ze daar in motiveren.

Ik ben een autodidact en vooral een all-rounder

Zoals gezegd, ik ben een autodidact. Niet alleen in het hele website gebeuren maar ook in de technieken eromheen zoals hosting, opzetten servers e.d. En ook dit hele type gebeuren doe ik als autodidact. Ik neem wat richtlijnen die ik hier en daar vindt en ga daarmee aan de slag. En dan is het toch wel gaaf om te zien dat ik nu een kleine 5 maanden later deze tekstjes er lekker vlot uitrammel met 10 vingers. Ik ben nog lang niet waar ik moet zijn maar ik doe het al een stuk sneller dan met 3 en een halve vinger voorheen.

Maar terug op de design skills. Ik heb dit siteje heel simpel opgezet om een motivatie te hebben om zoveel mogelijk regelmatig een stukje tekst te typen als training. Maar nu het siteje gevuld raakt en ik ook wat artikelen aan het toevoegen ben over mijn mechanische toetsenborden wil ik er wat structuur in aanbrengen. Op de homepage heb ik nu de intro-artikelen in 2 kolommen weergegeven op formaten groter dan een mobiel apparaat. Was weer even een opfrissertje voor mijn flex-box skills aangezien ik die binnenkort weer moet gaan inzetten. Maar nu ik zo bezig ben zie ik wel dat ik hier niet de schoonheidsprijs mee ga winnen. Binnenkort maar weer eens op internet wat inspiratie opdoen om te kijken of ik er nog wat moois van kan maken. En heb je een suggestie of een ontwerp? Neem dan gerust contact met me op. En een leuke website (gerelateerde) klus heb ik ook geen hekel aan.