logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Ik scoor lekker op Nitro type

Ik moet steeds vaker aan die quote denken van Barry Stevens. Hij is al diep in de 70 maar hij gebruikt hem nog steeds, het is zijn handelsmerk geworden.

En ik kom er steeds meer achter dat het ook echt waar is. "Vooral doorgaan" is een keiharde opendeur, tegeltjes wijsheid of wat dan ook. Ik heb het nu met simpele dingen gezien als met mijn type uitdaging. Ik oefen, ook nu mijn jaarchallenge al een tijdje afgelopen is, nog dagelijks een 5 á 10 minuten door. Wat challenges op 10FastFingers en NitroType (TypeRacer) en dan op nog wat andere sites af en toe wat echte tekst oefeningen. En ik heb de afgelopen tijd ook wat meer moeten typen voor werk en andere zaken. En, ik heb het hier al vaker gezegd, het gaat me steeds beter, sneller en soepeler af. Als ik nu zie hoe de letters zich razendsnel voor me op het scherm te voorschijn toveren ben ik blij dat ik nu blind en met 10 vingers type. Ik kan me nu focussen op mijn scherm en op de inhoud en dat is toch wel lekkerder. En ik kan beter mijn gedachten erbij houden zodat nadenken over wat ik op wil schrijven.

screenshot 2020 05 16 mrmarcies nitro racer profileDat het lekkerder gaat blijkt o.a. wel uit mijn tekst challenges scores op Nitrotype. Heel langzaam aan gaat die score omhoog. Gelukkig nog steeds een verbetering. En dat motiveert om lekker door te gaan. En ik merk dat ik ook technisch beter ga typen. Lichtvoetiger onder andere. Daarom ook weer hier een stukje getypt als training. Serieus is dit verhaal niet maar je moet wat verzinnen om op te pennen. Alhoewel de boodschap van Barry Stevens toch ook wel wat serieus heeft.

"Vooral doorgaan" (Barry Stevens)

Zoals je ziet aan de afbeelding bovenaan de artikel ben ik een ruime winnaar van die test. Leuk hoor maar het is ten opzichte van onbekende tegenstanders dus in dat opzicht zegt het niet veel. Maar ik win wel steeds vaker, en winnen vind ik ook wel leuk. Alhoewel ik het daarvoor niet doe. Het is trouwens een leuke site om te oefenen. Dus bezoek die site maar eens als je zin hebt.

Anyway, dat 'Vooral doorgaan', doe ik ook met andere zaken. En dat steeds meer en meer. Ben nu onder andere met de gitaar bezig en bijna door mijn basiscursus heen. Ik merk dat ik elke dag wel iets leer. Of iets beter wordt. Het zijn wel hele, hele kleine stapjes, maar je gaat vooruit. Gewoon doorgaan dus.

En dan kan ik dat nu natuurlijk doortrekken naar andere zaken maar dan komen we op een terrein waar ik op dit moment nog niet teveel over prijs wil geven. Maar daar zie je ook dat 'vooral doorgaan' uiteindelijk ook wel gaat werken. Het is alleen soms een ellenlange weg. Maar ik doe mijn best en heb me voorgenomen dat ik met heel veel dingen nu eens doorga. Uiteindelijk kom ik er wel!