logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Hatha-Yin Yoga

Ga eens een keertje naar mijn yoga lessen. Is goed voor je, wordt je lenig van. Dat zei ze tegen me dus vanavond maar de stoute schoenen aangetrokken.

Ik ben te zwaar maar sport wel veel. Daar verkijken mensen zich nogal eens op. Mijn yogalerares niet want die kent me een beetje. Ik ben sinds drieeneenhalfjaar aan het bokszaktrainen. Drie keer per week. Voordat ik daar aan begon ging het niet zo goed met me. Vooral geestelijk maar ook lichamelijk. Ik was toen nog veel zwaarder, at slecht en bewoon veel te weinig. Ik had mijn hele leven wel vaak gesport. In het begin veel tennis inclusief competities en later ook wat hardlopen. De laatste twintig jaar heb ik veel gegolfd. Daar denken mensen soms iets van maar je beweegt veel intensiever dan mensen denken. Je bent 4 uur bezig en loopt zo'n 10 kilometer. Tevens doe je een 80 tot negentig slagen afhankelijk van de dag en je loopt constant in de buitenlucht.

Anyway, toen het zo slecht met me ging had ik al eens bedacht dat bokszaktraining wel eens goed voor me zou kunnen zijn omdat bokstrainingen pittig zijn. Er stond toen precies rond die tijd een advertentie in de krant met een kennismakingsdag op de plaatselijke sportschool. Ik had natuurlijk zoals veel anderen best een beetje een vooroordeel en was wel een klein beetje huiverig om ernaar toe te gaan. Ook omdat ik me geestelijk niet al te sterk voelde. Maar omdat er echt iets moest gebeuren toch met lood in mijn schoenen langs de boksschool gegaan op een regenachtige zondagmiddag. Ik werd daar zo hartelijk verwelkomd en de sfeer was zo goed dat ik direct de volgende dag naar de eerste les ben gegaan. En ik ben er ondertussen helemaal aan verslaafd.

In die eerste maanden ging ik 2 keer per week in de ochtend. Meestal ging ik dan 's middags nog ff een tukkie doen op de bank omdat ik kapot ervan was. Maar nu is het zo dat ik er alleen maar energie van krijg en veel meer aan kan, beter slaap en ook nog wat afgevallen ben. Maar dat afvallen zit voornamelijk in je voeding.

Het is een klein, tenger vrouwtje maar ontzettend sterk en lenig

Mijn golf is samen met die bokstrainingen ook sterk verbeterd. Ik was daarmee helemaal weggezakt maar ben nu weer terug op mijn oude niveau. Maar er zit meer in, dat voel ik. Maar dan moet ik leninger worden en op sommige gebieden sterker. En toen kwam de yogalerares in beeld. Ik ga daarover hier niet teveel zeggen maar zij heeft me aangemoedigd om eens te komen kijken en mee te doen. En precies dat heb ik vanavond gedaan. Conditioneel is het allemaal geen probleem maar qua houding, en soeplesse ben ik een ramp heb ik ontdekt. Als ik naar haar kijkt hoe ze dingen voordoet dan ben ik onder de indruk. Het is een klein, tenger vrouwtje maar ontzettend sterk en lenig. Ik heb nog nooit een vrouw gezien die zo lenig is. Als ik de helft daarvan zou kunnen bereiken dan zou dat super zijn.

Ik heb deze avond wel mijn beperkingen geleerd en ook gezien waar ik aan zou moeten werken. En dat ga ik ook doen. Als ik zie hoeveel de bokstrainingen mij gebracht hebben dan zou dit zomaar ook eens zoiets groots kunnen worden. En aangezien ik er ook niet jonger onder wordt en graag fit en gezond oud wil worden is dit een gouden kans om hiermee te beginnen.

Ik heb er zin in.