logo 10vingers

Ik probeer elk jaar een nieuwe "One Year Challenge" aan te gaan. Mijn eerste challenge was om na 35 jaar te leren blindtypen en dat ook nog eens op behoorlijke snelheid. Dat is gelukt. Na 1 jaar typte ik met 77 WPM. Dat heeft me zo gemotiveerd dat ik vanaf nu elk jaar iets nieuws wil leren. Mijn vorderingen hou ik bij op deze website en mijn YouTube kanaal. Die houden me scherp en gemotiveerd.

Coral Sea OEM Keycap set

Ergens midden december maar eens een nieuw keycap setje gekocht voor mijn huidige bordje, en sinds een week zijn ze binnen. En ze bevallen erg goed.

Omdat de andere keycapset donker van kleur was en ik ook vaak 's avonds achter mijn toetsenbord zit vond ik dat toch wat onhandig. Ik type dan wel blind maar ik moet ook regelmatig met een 2FA code inloggen  of even via de bank of iDeal e.d. wat overmaken en dan is het toch wel handig dat je de toetsen kan lezen als het donker is. En dat lukt in het schemer moeilijk. Toen kwam ik onderstaande keycap set tegen die wel licht van kleur is en ook nog eens heel aardig geprijst. Dus voor die net € 20,- kon ik de gok wel wagen. En ik ben niet heel goed in kleurcombinaties, maar het past misschien niet voor honderd procent met mijn paarse case van het toetsenbord maar al te erg vloeken doet het volgens mij ook niet. En wat voor mij het belangrijkste is in kan in het schemer goed de cijfers lezen en ze typen ook nog een geweldig. Of in ieder geval een stuk beter dan mijn andere cheapo keycapsets die ik heb.

Tijdens mijn eerste 2 runs, terwijl ik afgelopen weken weinig heb geoefend, evenaarde ik mijn officiële record van 83 woorden per minuut twee keer achter elkaar.

Op naar de 90 WPM

En ik had de laatste tijd niet echt veel progressie meer geboekten bleef hangen op zo'n 77 WPM met regelmatige uitschieters laag in de 80. Maar sinds dit setje erop zit scoor ik zelden onder de 80 WPM en zit ik dus meestal in de lage 80's. Maar toen gisteren mijn officiële record -officieus is 86 in een wedstrijd- verbrak van 83 WPM naar 84 WPM na maanden en maanden was ik toch uitermate tevreden.

87wpm 2021 01 05 typing test english 10fastfingers comVandaag na een zware ochtend, een online sessie die ik moest doen, later maar eens even achter het toetsenbord gekropen en toen rammelde ik er in een wedstrijdje zomaar even 84 WPM uit. Toen maar even in mijn account een run geprobeerd, want die wordt geregistreerd, en toen ondanks dat ik het vond tegenvallen en wat fouten maakte kwam ik tot een score van 87 woorden  per minuut. Dus mijn nieuwe officiële record ligt nu op 87 WPM. Ik zeg op naar de 90 want dat moet zeker mogelijk zijn nu.

Waarom het nu beter gaat weet ik niet helemaal maar heb het idee dat die keycap set wel een beetje meehelpt. Omdat die wat zwaarder is, dikkere wandjes, en dus wat lekkerder klinkt en door het iets andere OEM profiel en net wat betere feedback geeft. Ik ben niet zo van de reclame maken maar zoek je een goedkoop maar wel lekker typend setje voor jouw mechanische toetsenbord dan zou ik deze zeker een kans geven. Zeker als het ontwerp je aanspreekt en het design past bij je case. Als je daar al waarde aan hecht.

Coral Sea OEM Keycap set

coral sea oem keycap set

De Coral Sea OEM Keycap set kan je verkrijgen op Aliexpress. Ik had ze binnen 10 dagen binnen en kan ze je aanraden. Zeker voor het geld dat ze kosten. Ik heb er net iets meer dan € 20,- voor betaald. Zie de link onderaan dit artikel. Daar zie je ook wat betere foto's van de kleur want de foto die ik gemaakt heb is wat donker.